Toyota C-HR EV

Her er Toyotas neste elbil

Toyota C-HR EV lanseres allerede neste år, men Norge er ikke først i køen.

SETT DEN FØR: Ja, det er ikke utenkelig at du har sett den før, men ikke i fullelektrisk utgave. Foto: Toyota
SETT DEN FØR: Ja, det er ikke utenkelig at du har sett den før, men ikke i fullelektrisk utgave. Foto: Toyota Vis mer
Publisert

(Elbil24): Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

C-HR er en bil som passer veldig godt inn i det norske markedet, og bilen er en av merkets mest populære modeller i dag, dog kun som hybrid, eller bare med bensinmotor.

På bilmessen i Shanghai meldte Toyota at de nå skal gjøre bilen batterielektrisk, men først for det kinesiske markedet.

Når, og om det norske markedet kan få nyte godt av en slik bil er foreløpig ikke kommunisert.

Espen Olsen, Informasjonssjef i Toyota Norge, forteller at de foreløpig ikke har fått verken bekreftet eller avkreftet hvorvidt C-HR vil komme som batterielektrisk utgave til Europa.

Ti nye elbiler

Fra sentrale hold i Toyota kommuniseres det at de skal komme med ti batterielektriske biler innen 2025, men har samtidig vist frem skisser for kun seks av dem. C-HR er ikke blant disse, ettersom den allerede er vist på den nevnte bilmessen i Shanghai.

Noen spesifikasjoner for C-HR er heller ikke å oppdrive på det nåværende tidspunktet.

Det vi kan regne med er at bilen kommer med det som i dag anses som tradisjonell teknologi, og ikke det som anses som fremtidens teknoloigi. Dette innebærer at bilen vil få et litium-ion batteri, to eller firehjulstrekk og en rekkevidde som vil gjøre bilen "konkurransedyktig".

Konkurrentene

Typiske konkurrenter for C-HR ville i det norske markedet betydd Hyundai Kona, Kia e-Niro og Opel Ampera-e, slik markedet ser ut i dag. Men også kunder av Nissan Leaf og VW e-Golf ville sikkert kunne se mot en C-HR som et alternativ.

FØRERMILJØET: Også her er det som i en ordinør C-HR, emn instrumentene er tilpasset elbilen. Foto: Toyota
FØRERMILJØET: Også her er det som i en ordinør C-HR, emn instrumentene er tilpasset elbilen. Foto: Toyota Vis mer

Toyota har nylig inngått et bredt samarbeid med Panasonic om batterier for elbiler, og samarbeidene florerer i denne delen av bransjen.

Panasonic er som kjent leverandør av batterier til Tesla i dag, og Toyota hadde tidligere et samarbeid med Tesla som blant annet resulterte i Toyota RAV4 EV i USA for noen år siden. Noen av disse bilene har i ettertid også funnet veien til Norge.

Elbil24 kommer tilbake så snart det blir klart hvorvidt C-HR kommer til Norge, og mye er kanskje avklart når den store bilmessen i Tokyo finner sted til høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.