Skoda Citigo E:

Ny elbil til under 200.000?

I dag åpnet reservasjonsløsningen på det som kan bli Norges billigste elbil, og i mai blir bilen offisielt lansert.

Skoda Citigo E: Den lille bybilen blir nå full-elektrisk. Foto: Skoda
Skoda Citigo E: Den lille bybilen blir nå full-elektrisk. Foto: Skoda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Skoda Citigo er ikke noe nytt, men sett en E bak betegnelsen, og du får en fullelektrisk liten småbil. Og ja, du tipper naturligvis helt rett dersom du mener å ha sett den før.

Citigo E er basert på VW Up, men lanseres i mai med en fullelektrisk drivlinje som gjør den svært interessant.

I dag åpnet Skoda opp for reservasjon av bilen som lanseres i mai måned. De første bilene er likevel ikke på plass før i januar.

Langt og billig

Skoda Citigo E vil bli den aller første elbilen fra Skoda, og få en rekkevidde på 26 mil, målt etter den mer troverdige WLTP-metoden. Det er nær en dobling, sammenlignet med den elektriske utgaven av e-UP som vi kjenner i dag.

Det som er ekstra interessant er at det ryktes en startpris som skal ligge under 200.000 kroner for enkleste utgave.

Dette er ikke bekreftet, men om det stemmer vil bilen bli et svært interessant valg for urbane miljøer og matpakkekjørere.

SOM FØR: Utseendet forventes ikke å bli veldig forskjellig fra bensinutgaven. Foto: Skoda
SOM FØR: Utseendet forventes ikke å bli veldig forskjellig fra bensinutgaven. Foto: Skoda Vis mer

Smått og godt

Foruten trillingene som er basert på Mitsubishi i-Miev, er Citigo E blant de minste på markedet. Den deler som sagt plattform og deler av karosseriet med VW e-Up, og etter hvert kommer også en utgave fra Seat.

Selv om lengden bare er på tett oppunder 3,6 meter, så har den en akselavstand som måler 2,42 meter. Det betyr i praksisk et hjul i hvert hjørne.

Det gjør godt for kjøreegenskapene på småtassen, og det skaper rom for god beinplass foran. Bagasjeplass og beinplass bak blir som vi kjenner fra e-Up – ikke all verden. Mindre barn vil kunne ha det greit. Samtidig lover Skoda en rekke smarte løsninger.

FOR DE SMÅ: Baksetet er først og fremst beregnet for barn. Foto: Skoda
FOR DE SMÅ: Baksetet er først og fremst beregnet for barn. Foto: Skoda Vis mer

Lanseres i mai

Når det gjelder øvrig plass er ikke detaljene kommunisert, men dagens Citigo med ordinær drivlinjne har et bagasjerom på 251 liter, og når baksetene legges ned får du 951 liter i 2 meters lengde.

Øvrige tekniske data blir først kjent i mai, når bilen lanseres offisielt.

- Dette har vi gledet oss til lenge. Den elektriske versjonen av CITIGO er en liten, smart ogpraktisk bybil, og dekker de hverdagslige behovene til veldig mange av våre kunder og norske bilister generelt. Vi forventer derfor stor interesse for denne bilen, og ser at enreservasjonsløsning må til for å ivareta kundene våre på best mulig måte, forteller Thomas Meiner, direktør for Skoda i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.