El-offentsiv fra Honda:

Planlegger større elbiler med lengre rekkevidde

SUV og elvarebil er bare noe av det Honda jobber med.

KOMMER: Det er mer i vente fra Honda enn den viste Honda e. Foto: Christina Honningsvåg
KOMMER: Det er mer i vente fra Honda enn den viste Honda e. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Hondas første elbil kom seint, men godt. Den søte Honda E kan vise seg å bli en reell konkurrent til andre biler i urban-segmentet.

Nå avslører de at de også jobber med større modeller.

Større plattform

Det er ikke lenge siden Honda presenterte sin første helelektriske bil for det norske markedet. Produsenten har åpnet for forhåndsbestillinger, og det skal være god interesse rundt den lille bilen med robotaktig utseende.

Plattformen Honda E er bygget på skal brukes i mindre elektriske modeller framover, men nå jobber produsenten også med en plattform for større biler.

En større global e-plattform skal være klar innen 2025, skriver nettstedet Electrive.com.

Den skal gjøre det mulig for Honda å lage alt fra små kompakte biler, til større modeller av typen SUV. I tillegg skal den muliggjøre ulike batteri og motorstørrelser.

Dette vil trolig gjøre framtidige modeller fra Honda interessante for et større marked, som har behov for mer plass og rekkevidde, enn Honda es antatte 20 km.

Lengre rekkevidde

Den globale plattformen skal fokusere på standardisering, fleksibilitet, størrelse og ytelse.

Denne plattformen sikter seg inn på langdistansekjøring, mens Honda e er laget som en urban pendlebil, sier sjefingeniør for Hondas utviklingsteam Tetsuya Hasebe, til autonews.

Allerede skal Honda ha annonsert to SUV-modeller i ulike størrelser, en såkalt crossover, en minivan, en sedan og en kompaktbil.

Når disse vil komme på markedet er imidlertid ikke kjent.

De har som mål å elektrifisere hele sin europeiske flåte innen 2025, men mange av disse vil også være hybrider.

Prioriterer Norge

Norge er et prioritert land for Honda. Det har norgessjef i Honda, Mikael Larsen, tidligere fortalt Elbil24.

Ifølge Larsen er Norge, sammen med Tyskland, Storbritiannia og Frankrike, nøkkelen til å lykkes med helelektriske biler.

– Det er ingen tvil om at Norge er en av nøklene, når dere er så langt framme utviklingsmessig. For Honda er all prioritet på Norge, og det er derfor vi også har valgt å vise Honda e her, som første land i verden, sa Larsen til Elbil24 under lanseringen av Honda e.

Hvilke modeller de ville satse på videre, var ikke like enkelt for Larsen å svare på.

– Vi vil tilby mer i framtida enn det vi ser her med Honda e, også modeller med andre kapasiteter. Men det skjer så mye utvikling, at det er vanskelig å si noe om hva som kommer til å komme på nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.