Ladekabler

Dobler bemanningen og flytter produksjonen til Norge

Defa med storstilt satsing.

FOR NORSKE FORHOLD: Ladekablene som skal produseres i Norge, skal ifølge produsenten være spesielt vær- og temperaturbestandige. Foto: Defa
FOR NORSKE FORHOLD: Ladekablene som skal produseres i Norge, skal ifølge produsenten være spesielt vær- og temperaturbestandige. Foto: Defa Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Hjørnesteinsbedriften Defa på Nesbyen planlegger å ansette 100 nye medarbeidere de neste årene. Årsaken er en storstilt satsing på produksjon av ladekabler til elbiler, skriver NRK.

Flytter hjem

Fram til nylig har produksjonen av Defas ladekabler foregått i Baltikum, men nå har selskapet investert 90 millioner kroner i automatiseringsløsninger som skal gjøre produksjonen lønnsom selv om den foregår i Norge.

Selskapet har blant annet fått støtte fra Innovasjon Norge til satsingen.

- Dette kan bli et industrieventyr av dimensjoner, sier Per Bjørn Rustand til NRK. Han tror rundt 30 nyansatte vil være på plass allerede i november.

Robust kabel

Defa produserer blant annet motorvarmere og belysningsløsninger, i tillegg til elbilladere og tilhørende ladekabler.

Ladekablene (mode 3/type 2) har fått navnet eConnect, og skal ifølge selskapet være både miljøvennlig og spesialbygd for nordiske forhold.

Den bevarer blant annet mykheten også når det er kuldegrader, i tillegg til å være generelt robust mot fysisk slitasje, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Kabelen kommer i lengder på 5 og 7,5 meter, og i varianter som tåler effekter fra 4,6 til 22 kW.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.