Tesla Supercharger V4

God nyhet til dem uten Tesla

I dag åpner Tesla sin første V4-ladestasjon i Noge.

Med tre meter lang kabel på de nye V4-laderne blir det nå enklere for mange ikke-Teslaer å lade på Teslas ladestasjoner. Foto: Tesla
Med tre meter lang kabel på de nye V4-laderne blir det nå enklere for mange ikke-Teslaer å lade på Teslas ladestasjoner. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I dag åpnet Tesla sin første V4-ladestasjon i Norge. Den er blant de første av sitt slag i Europa og befinner seg på Gardermoen, som en utvidelse av ladestasjonen som ligger der fra før. I alt er det 20 V4-stolper som er satt opp.

Og det er faktisk de som ikke har Tesla som har mest nytte av de nye V4-laderne. De har nå nemlig fått tre meter lange CCS-kabler som gjør at det ikke lenger blir så utfordrende å lade biler som har porten på «feil sted». Teslas tidligere ladere har ganske korte kabler og er spesielt tilpasset biler som har ladeporten på venstre side bak (eller høyre foran), slik samtlige av Teslas egne modeller har.

De siste gangene vi har sjekket prisene på lynlading, har Tesla vært desidert billigst. Per i dag er snittprisen på alle deres stasjoner 3,72 kroner per kilowattime ifølge en fersk oversikt fra Tesla Owners Club Norway. Det gjelder da biler som ikke er fra Tesla, og der man ikke har abonnement. For Tesla-eiere og andre som velger å abonnere (129/mnd) er snittprisen 2,56 kr.

Effekten er den samme som på V3-laderne, altså 250 kW som maksimum, men i en pressemelding understreker Tesla at V4-laderne kan gi høyere effekt i framtida. Det kan nok fort skje når en av deres egne modeller er i stand til å ta i mot mer enn 250 kW på ladestolpen.

De nye V4-laderne har også montert kortleser, som er et krav fra norske myndigheter på alle ladere oppført etter 1. juni. Ifølge Tesla fungerer disse ikke per i dag, men vil bli aktivert i løpet av året. Enn så lenge må man altså bruke Tesla-appen for å starte ladingen og betale for seg.

Totalt har Tesla mer enn 50.000 ladere globalt, og i Norge har de 1741 ladestolper fordelt på 114 stasjoner. Bare fem av disse stasjonene er kun for Tesla-biler, mens de resterende kan brukes av alle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.