Strømpriser:

Ikke plugg i rett etter jobb!

Skyhøye strømpriser tirsdag kveld.

VÆR PÅ VAKT: Nå gjør du lurt i å sjekke strømprisene time for time før du plugger i ladekabelen hjemme. Foto: Pål Joakim Pollen
VÆR PÅ VAKT: Nå gjør du lurt i å sjekke strømprisene time for time før du plugger i ladekabelen hjemme. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): November startet svært hyggelig for elbileiere som lader bilen hjemme.

Enkelte av dagene har strømprisen vært helt nedi et par-tre øre, som betyr at man inkludert nettleie har fått ladet bilen for rundt 50 øre per kWt, eller da hatt strømkostnader på rundt ei krone mila for dem som har en middels stor bil.

Knalldyrt tirsdag

Men på tampen av måneden har det virkelig dratt seg til. I dag lander snittprisen i hele Sør-Norge på 4,53 kroner (inkl moms), og særlig på ettermiddagen blir det fryktelig dyrt.

Timen fra 17-18 blir den dyreste av alle, med en kWt-pris på hele 6,29 kroner. Akkurat denne timen er strømmen faktisk like dyr i hele landet – minus momsen for dem som bor i Nord-Norge, selvsagt. Men i tillegg kommer nettleie og andre avgifter.

I det hele tatt er strømprisene høye i ettermiddagstimene tirsdag og utover kvelden. Du gjør derfor veldig lurt i ikke å plugge i elbilladeren når du kommer hjem fra jobb, men heller vente til rett før du legger deg.

Her ser du strømprisene de neste timene:

Vi har markert de fem dyreste, sammenhengende timene, og de fem billigste i grafen over (før det blir morgen). Merk at det for Nord-Norge er bittelitt ekstra å spare på å skyve nattladingen et par timer frem i tid.

Skal du for eksempel lade 40 kWt på bilen vil det altså brått kunne koste deg drøye 200 kroner om du plugger i rett etter jobb, mens du ved å vente til leggetid vil komme unna med drøye halvparten. I Nord-Norge er prisforskjellen enda større.

Om du har mulighet, kan du eventuelt sette opp ladingen slik at den skjer i de rimeligste timene. Det kan mange gjøre i appen fra enten hjemmeladeren eller strømselskapet. Eventuelt via betjeningen i bilen.

Lite strømstøtte

Strømprisen tirsdag svir ekstra mye fordi vi har hatt så lave priser tidligere i måneden. Det blir nemlig ikke rare strømstøtten å prate om i november.

Strømstøtten beregnes nemlig ut fra månedens gjennomsnittlige spotpris i regionen man bor i, og det betyr at den lander på rundt 48 øre per kWt i Sør-Norge – omtrent på linje med hva nettleie koster per kWt hos de fleste nettselskapene. I Midt- og Nord-Norge blir det ingen strømstøtte for novemberforbruket overhodet.

Effektivt må man med andre ord regne med å betale mer enn 6 kroner kilowattimen, inklusiv nettleie og fratrukket strømstøtte, i de dyreste timene dette døgnet.

Skulle derimot desember-prisen bli 4,53 kroner i snitt, vil strømstøtten havne på 3,29 kroner, slik at effektiv strømpris da blir 1,24 kroner. Brått kan det altså vise seg at dagen i dag blir den dyreste av alle dagene denne vinteren – der differensen mellom strømprisen og strømstøtten er svært høy.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.