Strømstøtte, august (for juli)

Ingen får strøm­støtte for juli

Og det er gode nyheter!

INGEN STØTTE: Strømprisene har vært så lave i juli at ingen får strømstøtte. Det har ikke skjedd siden ordningen ble innført desember 2021. Foto: Erik Johansen / NTB
INGEN STØTTE: Strømprisene har vært så lave i juli at ingen får strømstøtte. Det har ikke skjedd siden ordningen ble innført desember 2021. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ikke siden strømstøtteordningen ble innført i desember 2021 har det skjedd – at ingen av de fem regionene har fått strømstøtte.

Men det er fasiten når juli nå er omme. Riktignok er helgeprisene fra Nord Pool foreløpige priser som kan få små justeringer, men neppe nok til å vippe Sørøst-Norge (NO2) over terskelen på 70 øre (eks moms). Det er regionen som har hatt de høyeste strømprisene i juli, med et gjennomsnitt på 68,67 øre (eks moms), eller da 85,84 øre inklusiv moms.

I NO1 (øst) har snittprisen vært på 46 øre inkl moms og i NO5 (vest) 46,5 øre inklusiv moms. Midt-Norge (NO3) har hatt 35,71 øre i snitt og i Nord-Norge (NO4) har snittprisen vært på 22,31 øre.

At ingen får strømstøtte er altså gode nyheter, for det betyr at strømprisene har vært lave.

Regjeringen har vedtatt å innføre timesbasert strømstøtte i løpet av høsten, altså der strømstøtte gis basert på spotprisen time for time i stedet for gjennomsnittet for måneden.

Med timesbasert strømstøtte ville folk i Sør-Norge ha fått noe støtte for juli, siden strømmen har vært dyrere enn terskelen for strømstøtte mange av timene denne måneden – eksempelvis bikket den 160 øre enkelte timer den første uka i juli.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.