Strømpriser:

Kan bli tidenes billigste strøm-måned

Aldri har det vært billigere å kjøre elbil.

BI-BI-BILLIG: Med vanvittig lave strømpriser om dagen, har det aldri vært billigere å kjøre elbil. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BI-BI-BILLIG: Med vanvittig lave strømpriser om dagen, har det aldri vært billigere å kjøre elbil. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

(Elbil24): Seks av de siste syv dagene har vi hatt negative strømpriser på Øst- og Vestlandet, og lørdag blir det nok en dag med lave priser, med en snittpris på 2 øre per kilowattime.

Nettleie kommer riktignok i tillegg, som typisk ligger mellom 40 og 50 øre per kilowattime hos de fleste nettselskapene. Elvia, som er Norges største nettselskap, tar for eksempel 43,55 øre per kWh på dagtid og 37,33 øre på natten og i helgene.

Altså ser du på en totalkostnad (strøm+nettleie) på 39 øre per kilowattime i morgen om du bor på Øst-/Vestlandet. Med et forbruk på rundt 1,7 kWh per mil, som mange biler bruker på denne tiden av året, får du altså en «drivstoff»-kostnad på 66 øre per mil.

Kan bli rekordlavt

Nå er ikke måneden ferdig ennå, men hittil i september har snittprisen på strøm vært 1,55 øre og 1,53 øre på henholdsvis Øst- og Vestlandet (uten moms) ifølge oversikten hos strømbørsen Nord Pool.

Det er farlig nært snittprisene i juli 2020 (1,51 øre), som har den foreløpige lavprisrekorden etter at Nord Pool startet opp i januar 1998. Korrigerer vi for inflasjon, er imidlertid den foreløpige snittprisen i september lavere.

Og samtidig er det ganske absurd å tenke på at snittprisen i hele Sør-Norge var 4,48 kroner per kilowattime i september i fjor.

Få mer ut av Elbil24!
Bli medlem og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet, følg oss på Facebook eller bli med på praten i Facebook-gruppa Elbil24 - diskusjoner.

Det er riktignok høyere priser i de andre strømregionene. I Midt-Norge er snittprisen hittil i september på 15 øre, mens Nord-Norge har 12 øre. Sørvest-Norge ligger derimot på 82 øre i snitt, men også her blir det hyggeligere priser i morgen – 40 øre per kilowattime.

Her hurtiglader du billigst

Det er selvsagt om du lader hjemme du får de beste prisene, og om du legger ut på langtur i helga og blir nødt til å lade på veien, er det ingen operatører som matcher 66 øre, for å si det sånn.

Forleden dag sjekket vi hvor du ladet billigst. Den oversikten finner du her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.