Raskere lading av Skoda Enyaq

- Lader 10 mil på seks minutter

Skoda-ansatt publiserte video av oppgradert Skoda Enyaq på hurtigladestasjon. Den viser vesentlig raskere lading enn lovet.

ME3: Med ny programvare skal blant annet Skoda Enyaq kunne lades raskere. Coupé-utgaven blir levert med den nye programvaren fra dag én. Foto/montasje: Elbil24
ME3: Med ny programvare skal blant annet Skoda Enyaq kunne lades raskere. Coupé-utgaven blir levert med den nye programvaren fra dag én. Foto/montasje: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Som vi tidligere har avslørt her på Elbil24, kommer en rekke elbiler fra VW-konsernet til å få økt ladehastighet i tiden som kommer.

Økningen blir mulig takket være ny programvare for elbiler på MEB-plattformen, det VW kaller ID. Software 3.0 og Skoda kaller ME3. Endringene vil imidlertid også gjelde for biler fra Audi og Cupra.

Maksimal ladeeffekt økes i første omgang fra 125 til 135 kW på modeller med det største batteriet på 77 kWh.

Nye modeller, som Skoda Enyaq Coupé, VW ID. Buzz og VW ID.5, vil bli levert med den nye programvaren og den økte ladeffekten, mens eksisterende biler vil kunne få den gjennom en oppgradering. Det medfører riktig nok et besøk på verksted, men vil være kostnadsfri for eieren.

Blir enda raskere

Det er imidlertid bare første steg, for hastigheten skal økes ytterligere på sikt. Dette har Elbil24 fått skriftlig bekreftet fra to uavhengige kilder i VW-konsernet med svært god kjennskap til produktutviklingen.

Det er foreløpig uklart hvorvidt neste oppgradering blir gratis eller ikke, men hastigheten vil bli vesentlig høyere - rundt 170 kW, har vi fått opplyst.

Video viser 173 kW

Skoda-talsmann Stepan Rehak la nylig ut en video i sosiale medier av at han lader toppmodellen Skoda Enyaq RS Coupé med en hastighet som er oppe i 173 kW.

I teksten skriver han at Skoda lovet en ladehastighet på 135 kW med ME3-programvaren, men videoen viser altså allerede vesentlig høyere hastighet. Han skriver videre at lufttemperaturen var på 8 varmegrader, og batteriet holdt god temperatur.

- Ved å starte ladeprosessen ved 5 prosent restkapasitet, vil du kunne lade 100 kilometer rekkevidde på 6 minutter, skriver han.

Ikke raskest

173 kW er høy effekt, men det er et knippe elbiler på markedet som kan lade raskere under optimale forhold - deriblant Kia EV6, Hyundai Ioniq 5, Porsche Taycan og Audi e-tron GT. Lotus lover inntil 350 kW på sin kommende elbil Eletre.

Elbil24 har allerede testet Skoda Enyaq RS Coupé, og skal utføre både rekkevidde- og ladetester så snart vi får bilen til test her hjemme. Det skjer forhåpentligvis om ikke så altfor lenge.

Fortsetter etter videoen

Se videoen fra Stepan Rehak i Twitter-innlegget under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.