Stockholm:

Ladestasjoner på samtlige p-plasser

Parkeringshuset tilknyttet Tele2 Arena har nesten 800 plasser – samtlige har ladestasjon.

Ladestasjoner på samtlige p-plasser
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I den svenske hovedstaden kjører Stockholm Parkering en voldsom offensiv for å sikre at lademulighetene er gode for elbileiere.

Nå har parkeringsselskapet installert ladestasjoner på samtlige parkeringsplasser i parkeringshuset tilknyttet Tele2 Arena, der blant annet Djurgården og Hammarby spiller sine hjemmekamper, og der det arrangeres konserter – blant annet opptrer Madonna der i oktober.

Totalt er det snakk om 786 parkeringsplasser i parkeringshuset Arenagaraget, og altså like mange elbilladere. Det er også lov for biler uten lademuligheter å stå på plassene.

Her går parkeringa som en lek! Vis mer

Stockholm parkering har nå 13 parkeringshus i Stockholm der samtlige plasser har mulighet for lading av elbil: Arenagaraget (786), Hjärnegaraget (56), Högalidsgaraget (192), Norra Tornsgaraget (229), P-hus David Bagare (223), P-hus Fleminggatan (161), P-hus Hagastaden (845), P-hus Norra Real (183), P-hus Slottsbacken (18), P-hus Åkeshov (188), Rådhusgaraget (80), Stigbergsgaraget (342) og Väll-In (124).

– Vi vil gjøre det enklere for stockholmerne å bytte fra fossilbil til elbil. Derfor skal alle parkeringsplasser i Stockholms Parkerings garasje ha lademulighet senest i 2026, sier Lars Strömgren, formann for Stockholm Parkering og trafikkbyråd i Stockholm.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.