Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler
(Elbil24): Vi følger jevnlig med på prisene på lynlading på Elbil24, og nå har vi nok en gang tatt runden hos de største ladeselskapene for å se hvor du lader billigst på farten.
Kraftig prissenking fra Ionity
Sekunder etter at vi var i gang med å samle inn priser, tikket det i går inn en pressemelding fra Ionity, som for første gang siden oppstarten senker prisene. Fra å koste 8,40 kroner per kilowattime, som hele veien har vært blant de dyreste, er den nye prisen nå 6,99 kroner. Velger du abonnementet Ionity Passport, til 129 kroner måneden, får du for øvrig en kWh-pris på 4,80 kroner.

Lønner det seg med ladepakker?
Da drøyde vi like gjerne en dag med å samle inn priser for å la de øvrige få anledning til å svare på prissenkingen, men da vi sjekket priser torsdag morgen var prisene uendret hos samtlige.
Oppdatert mandag 21. august: Recharge har nå senket prisene med 1,50 kroner – ned til 5,99 kroner for lynlading. Samtidig har Mer senket prisene fra 7,19 til 6,99 kroner (–20 øre). For å bevare prishistorikken har vi ikke oppdatert prisene under.
Så – med 6,99 kroner havner faktisk Ionity litt under mange av de øvrige operatørene. I denne runden er det Recharge som fakturerer mest for lynlading, med 7,49 kroner per kilowattime. Circle K følger hakk i hæl, med 7,39 kroner for registrerte kunder. Kople tar 7,29 kroner og Mer 7,19 kroner. Alle de nevnte er altså dyrere enn Ionity på lynlading.
Circle K og Recharge tar riktignok henholdsvis 40 og 50 øre mindre for hurtiglading (opp til 50 kW), men såpass lav effekt tilbys ikke av Ionity.
Eviny tar samme pris som Ionity – 6,99 kroner per kWh.
Noen har også litt rabatterte priser om du lader i Midt- og Nord-Norge, men vi har fokusert på prisene i Sør-Norge.

Er det egentlig trygt å lade bilen i tordenvær?
Tesla i særklasse billigst
Uno X tar 6,50 kroner per kWh på de aller fleste av sine stasjoner, bortsett fra den på Maritim i Oslo (mellom Skøyen og Lysaker), der prisen er 5,50.
E.On er den eneste blant aktørene som faktisk har økt prisene siden vi sjekket dem for seks uker siden – fra 5,10 til 6 kroner per kWh. Allikevel er de blant de rimeligste, selv om antall lynladestasjoner riktignok ikke så mange.
Men det er Tesla som igjen knuser de andre på pris. Det skal sies at prissettingen er individuell på alle Teslas superchargere i Norge, så når vi sjekker priser har vi plukket ut en håndfull stasjoner (de samme hver gang) spredt rundt i Sør-Norge som vi beregner gjennomsnittet av. Samtlige er åpne for at andre bilmerker kan lades.
Her lander vi denne gangen på 3,69 kroner per kWh i gjennomsnitt, som da blir snaue halvparten av hva Recharge fakturerer. Kjører du Tesla, eller betaler for abonnementet til 129 kroner måneden, lander snittprisen på 2,59 kroner. Verdt å merke seg er at Tesla har noe høyere priser i tidsrommet 18–22, der de i snitt er 10 prosent høyere.
Under ser du hvilke priser som gjelder per 17. august. I parentes har vi satt prisene fra da vi sjekket for seks uker siden, og den tilsvarende prisendringen:
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.