Pris på hurtiglading:

Nå senker de prisene på hurtiglading

Lave strømpriser den siste tiden gjør at Recharge nå setter ned prisen på lading - men har samtidig fått en ny konkurrent.

ÉN KRONE NED: Recharge senker nå prisene på hurtig- og lynlading med én krone. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ÉN KRONE NED: Recharge senker nå prisene på hurtig- og lynlading med én krone. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): November har vært en overraskende billig måned til nå med tanke på strømprisen, og i forrige uke stilte vi spørsmålet om ikke det var på tide for ladeoperatørene å senke prisene igjen.

Nå har vi fått svar på tiltale, for Recharge melder nå at de fra i dag av senker prisene på hurtig- og lynlading i Norge og Sverige.

Prisen på hurtiglading (opp til 50 kW) settes ned fra 8,49 til 7,49 kroner per kilowattime, mens prisen på lynlading (opp til 350 kW) settes ned fra 8,99 til 7,99 kroner. Disse prisene gjelder i Sør-Norge – i nord er prisene henholdsvis 5,49 og 5,99 kroner.

Det er med andre ord en prisjustering på én krone.

– Som en av Nordens ledende ladeoperatører ønsker vi å være transparente mot våre kunder og følge prisutviklingen i både opp- og nedganger. Derfor setter vi nå ned prisen for drop-in lading på alle våre hurtig- og lynladestasjoner i Sverige og Norge, sier kommnikasjonssjef Elise Thorvaldsen i en pressemelding.

Samtidig poengteres det at prisene på hurtiglading ikke er en direkte funksjon av strømprisene, men at kostnader til kundeservice, drift, vedlikehold, effektledd i nettleie og så videre også må tas med i regnestykket.

Først ut i november

Tar vi en runde hos de andre aktørene, som Eviny, Kople, Mer og Circle K, har ingen av dem endret prisene siden vi sjekket i forrige uke.

Men vi ser ikke bort ifra at Recharge nå legger et lite prispress på de andre, og at flere vil følge etter.

Skjønt er det mange som tror at de lave strømprisene vi har sett de siste ukene er midlertidig og forventer at de stiger igjen når det nå blir kaldere.

Ny utfordrer

Recharge og andre etablerte ladeoperatører har den siste tiden fått en ny utfordrer.

Denne uka åpnet nemlig Uno-X sin første hurtigladestasjon i Drammen, der en fiffig detalj er at man kan se kWh-prisen på prisstolpen sammen med diesel og 95-oktan.

Flere slike stasjoner skal komme i nær fremtid, og med dynamisk prising som kan endre seg gjennom døgnet, kan det være at utfordreren påvirker resten av markedet til å endre prisene oftere.

Tesla har allerede innført laderabatt på alle sine superchargere. Der senkes prisen med 10 prosent om du lader utenfor «primetime», fra klokka 16–20. I tillegg har Tesla senket prisen ganske kraftig på sine ladere den siste tiden ifølge den siste undersøkelsen fra Tesla owners club Norway.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.