Styrker elbil-satsingen:

Nå vil også Circle K tilby lynlading

Som den første bensinstasjonskjeden i Norge har Circle K inngått avtale om kjøp av lynladere.

VIL TILBY LYNLADING: Circle K er første bensinsstasjonskjede som vil tilby lynlading.
VIL TILBY LYNLADING: Circle K er første bensinsstasjonskjede som vil tilby lynlading. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

I likhet med Fortum og Ionity vil også Circle K tilby lynlading til sine kunder.

Ønsket er å kunne tilby raskere lading som for bileierne betyr kortere stopptid.

Circle K signerte nylig kontrakt med ABB om levering av ladestasjoner for elbiler som skal bidra til dette.

Kommer denne våren

Landets største leverandør av ladeinfrastruktur, ABB, skal levere 14 såkalte lynladere, i tillegg til 15 ordinære hurtigladere. Ladestasjonene skal leveres i perioden februar - april 2019.

De nye lynladerne er av typen Terra HP, som ved behov kan oppgraderes til å levere 350 kW - tilsvarende det Ionity setter opp i disse dager.

Dette skal gjøre det mulig å lade batteriene med nok strøm til å kjøre 20 mil allerede etter 8 minutters lading.

Siden det foreløpig ikke finnes elbiler med kapasitet til å lade batteriene på så høy effekt, vil Circle K ligge i forkant av neste generasjons ladeteknologi.

Fra bensinstasjoner til energistasjoner

Mens bilister tidligere var avhengig av å finne en bensinstasjon for å fylle tanken, kan elbil-eiere lade batteriene tilnærmet hvor som helst, gjerne i sammenheng med et ærend.

For Circle K vil hurtigladerne bidra til at de kan beholde kundene også etter hvert som flere bytter fra bensin- og dieselbiler til elbil, skriver ABB i en pressemelding. Deres innføring av lyn- og hurtigladere vil for brukerne bety enda kjappere lading, som lettere kan gjøres uavhengig av et ærend. I stedet vil ladingen være i likhet med hvordan ordinær tanking på bensin- og dieselbiler fungerer i dag.

– ABB er opptatt av å bidra til å gjøre det enklere å velge grønne alternativer. God tilgang til rask og effektiv lading er et viktig bidrag for å gjøre elbil til et relevant alternativ også utenfor de store byene, sier Steffen Waal, administrerende direktør for selskapet i Norge, i en pressemelding.

- Circle K har bensinstasjoner over hele landet, og ved å satse på hurtigladere fra ABB bidrar de til å senke terskelen for å velge elbil. fortsetter han.

Satser på elbil

Som Elbil24 tidligere har skrevet om har Circle K allerede satset stort på elbil-markedet.

De har som mål å bygge fire ganger så mange ladere, doble antallet ladestasjoner og gi de ti ganger større kapasitet.

Circle K planlegger å gjennomføre utbyggingen innen første halvdel av 2020.

I tillegg samarbeider de med Grønn Kontakt, Ionity og Tesla om utbygging av hurtigladere på sine lokasjoner.

De første nye ladestasjonene kom allerede i fjor høst, og Circle K tilbydde gratis bruk av sine egeneide ladere i en testperiode.

Flere tilbydere av lynladere

Fortum var først ute med lynladere. I starten av februar åpnet de sin første lynlader ved Shell 7 Eleven på Nygårsdkrysset ved Ski utenfor Oslo.

Ionity er også på full fart inn på markedet, og åpner i starten av april sin første høyhastighetskorridor med lynladere fra Oslo til Stavanger.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.