Tesla - ladepriser:

Norge fra dyrest til desidert billigst

På bare ni månder har ladeprisene hos Tesla i Norge blitt Europas billigste.

Nå er Teslas ladepriser i Norge de laveste i Europa. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nå er Teslas ladepriser i Norge de laveste i Europa. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi skal ikke mer enn et år tilbake for å se at strømprisene var vesentlig høyere. Forleden dag skrev vi at snittprisen på Øst- og Vestlandet foreløpig ligger på under to øre per kilowattime i september, versus rundt 4,50 kroner samme måned i fjor.

Prisene på hurtiglading har gått samme vei – der de fleste tok et sted mellom åtte og ni kroner per kilowattime for bare noen måneder siden, kommer du stort sett unna med 5–6 kroner nå. De siste gangene vi har sjekket prisene på hurtiglading, har Tesla vært desidert billigst, også for folk som ikke kjører Tesla.

Norge billigst

Twitter-brukeren Electric_Maik sjekker jevnt og trutt Teslas ladepriser i Europa, der laderen på Gjøvik brukes som representant for prisene i Norge.

Teslas ladepriser (i euro). Grafikk: Electric_Maik
Teslas ladepriser (i euro). Grafikk: Electric_Maik Vis mer

Den siste oversikten derfra viser noe ganske interessant, for der den norske ladestasjonen var Europas dyreste 22. desember i fjor, med en pris på 7,40 kroner per kWh, viser målingen denne uka at vi nå har Europas laveste priser, der prisen på samme stasjon var på 2,10 kroner per 25. september.

Til sammenligning kostet en kilowattime på den svenske laderen i Jönköping 3,05 svenske kroner (2,98 norske) og hos den danske i Hedensted 2,15 danske kroner (3,30 norske).

Som du ser av grafikken er den norske ladeprisen rundt halvparten av det prisene ligger på flere steder rundtom i Europa. For ordens skyld gjelder prisene over for Tesla-eiere eller andre med abonnement.

Dyrere i «rushtid»

Verdt å merke seg er to ting: Teslas ladepriser styres individuelt per ladestasjon, og det finnes mange ladere i Norge der prisene er høyere enn 2,10 kroner.

Tesla har dessuten høyere priser fra 18–22, der det legges på en «rushtidsavgift». Denne ligger som regel 30–40 øre høyere enn prisen resten av døgnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.