Gemini 001

Nytt batteri dobler rekkevidden

Batteriselskapet erstattet Tesla-batteriet med sitt eget. Det doblet rekkevidden!

BYTTET BATTERIPAKKE: Ved å erstatte batteriet i Teslaen med sin egenutviklede, BMW-støttede teknologi, doblet selskapet rekkevidden. Foto: Our Next Energy
BYTTET BATTERIPAKKE: Ved å erstatte batteriet i Teslaen med sin egenutviklede, BMW-støttede teknologi, doblet selskapet rekkevidden. Foto: Our Next Energy Vis mer
Publisert

(Elbil24): Kjenner du fortsatt på rekkeviddeangsten når du setter deg inn i en elbil? Det kommer garantert til å være historie dersom det amerikanske oppstartsselskapet Our Next Energy (ONE) får innpass på markedet med sitt nye konseptbatteri Gemini 001.

Dobler energitettheten

Batteriet, som ONE har jobbet med et par år allerede, har en energitetthet som er omtrent dobbelt så høy som i konvensjonelle lithium-ion-batterier. Gemini er et såkalt «hybridbatteri» som består av forskjellige celler, inkludert høyenergiske kobolt-nikkelceller, fortalte selskapet til magasinet Car and Driver.

Foreløpig er det et stykke til batteripakken er klar for produksjon, men ONE har allerede testet det ut i flere sammenhenger. Nylig erstattet de det originale 103,9 kWh-batteriet i en Tesla Model S Long Range Plus, med et tilsvarende stort ONE-batteri med en kapasitet på 207,3 kWh - altså nær dobling uten å øke den fysiske størrelsen.

LIKE STORT: Batteripakken tar opp like stor plass som det originale batteriet, men inneholder dobbelt så mye energi. Foto: Our Next Energy
LIKE STORT: Batteripakken tar opp like stor plass som det originale batteriet, men inneholder dobbelt så mye energi. Foto: Our Next Energy Vis mer

Doblet rekkevidden

Og resultatet? 1210 kilometer på én lading, med en gjennomsnittlig hastighet på 88 kilometer i timen. Testen ble kjørt i Michigan i midten av desember, og ble validert ved hjelp av et dynamometer. Videoen under er laget fra turen:

Video: Our Next Energy Vis mer

Men fortsatt gjenstår det en del før batteriet er produksjonsklar, men ONE håper at dette vil kunne skje innen et par år. Blant selskaper som knyttes til oppstartsselskapet finner vi blant annet BMW-gruppen så det er definitivt et selskap som kan bli å regne med i den fremtidige batterikampen.

Du kan lese mer om ONE og Gemini her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.