Billigst hurtiglading:

Seks av ni har kuttet prisene

Siden forrige prissjekk for fem uker siden har flere satt ned prisen ganske kraftig. Her lader du billigst nå!

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/NTB
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

Det nærmer seg høstferie, og mang en elbileier har planer om en langtur som da vil involvere lading langs veien. Men hvor lønner det seg å koble til? Elbil24 har sjekket prisene hos de norske ladeaktørene.

Det er ikke mer enn fem uker siden vi gjorde det sist, men i det korte tidsrommet er det faktisk seks av de ni ladeaktørene i vår oversikt som har senket prisene – opptil så mye som to kroner per kilowattime. Det skyldes nok først og fremst at strømprisene ser ut til å ha stabilisert seg på et langt lavere nivå enn tidligere.

Stadig er det Tesla som byr på de laveste ladeprisene, men prisene på Tesla-stasjonene vi sjekker fra gang til gang er samtidig uendret siden sist. Prisen er også uendret hos Ionity og E.On.

Fra 6,99 til 4,99

Det er Eviny som står for det største priskuttet denne gangen, der kilowattimeprisen er kuttet fra 6,99 til 4,99 kroner. Det gjør faktisk Eviny til den nest billigste aktøren etter Tesla. Sistnevnte har individuelle priser på hver stasjon, men på de vi sjekker er snittprisen 3,69 kr/kWh (2,59 kr/kWh for Tesla-eiere eller andre med abonnement).

Tredje billigst er Uno X, som lenge har holdt på 6,50 kr per kWh på sine lynladere, der én av dem (Maritim) har ligget på 5,50 kroner. Nå er prisen på samtlige av Uno X' ladestasjoner 5,50 kroner per kilowattime.

Circle K og Ionity dyrest

Ionity satte for første gang ned prisen rett før vi sjekket priser sist – til 6,99 kroner per kWh, etter å ha operert med 8,40 kroner per kWh helt siden oppstarten.

Akkurat da ble Ionity blant de rimeligste, men når svært mange av de andre har senket prisen i etterkant, er det faktisk nettopp disse 6,99 kronene som igjen gjør Ionity dyrest i vår oversikt.

Riktignok tilbys et abonnement som senker kWh-prisen til 4,80 kroner, og det er også mange bileiere fra «Ionity-produsentene» som har gunstige ladeavtaler i dette ladenettverket.

Circle K har også senket prisen med 60 øre siden sist, men er fremdeles blant de dyrere med 6,79 kroner per kWh for registrerte kunder. Er du med i selskapets kundefordelsprogram Extra (gratis) kan du trekke av 30 øre på prisen, noe som riktignok ikke gjør noe med plasseringen under.

Oversikten per 18. september ser du her:

Billigst hjemme

Som før gjør vi oppmerksom på at det definitivt er rimeligst å lade hjemme. Hittil i september har snittprisen på Øst- og Vestlandet vært på tre øre, som inklusiv nettleie da ligger i størrelesorden 50 øre per kWh.

I Midt- og Nord-Norge er snittprisen på henholdsvis 19 og 15 øre, mens den i Sørvest-Norge ligger rett under én krone (pluss nettleie).

Nå er riktignok september den første måneden der strømstøtten gis time for time, så støttesatsen vil variere etter forbruk. Etter den gamle ordningen ville satsen ha tilsvart 11 øre per kilowattime med snittprisene hittil i september.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.