Mangel på mikrobrikker

10.000 Audi-ansatte blir delvis permittert

Årsaken er mangel på en viktig råvare.

FULLSTAPPET AV ELEKTRONIKK: Mangelen på halvledere og mikrobrikker har blitt en alvorlig bremsekloss for bilindustrien. Denne gangen er det Audi som melder om problemer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FULLSTAPPET AV ELEKTRONIKK: Mangelen på halvledere og mikrobrikker har blitt en alvorlig bremsekloss for bilindustrien. Denne gangen er det Audi som melder om problemer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Den blir omtalt som bilindustriens største hodepine, den akutte mangelen på halvledere og mikrobrikker. De ørsmå komponentene er helt avgjørende for all elektronikk i bilene. Uten disse, kan bilene rett og slett ikke ferdigstilles. Se faktaboks nederst i saken.

Mangelen er noe hele bilindustrier sliter med for tiden, og den har blant annet ført til en rekke vesentlige forsinkelser i levering av nye biler til Norge det siste året.

Og bilindustrien er slett ikke alene. Brikkene brukes i nær sagt alt av intelligent elektronikk, og rammer derfor alt fra produksjon av datamaskiner til brødristere.

Kan vedvare i mange år

Produsentene av disse komponentene melder om sprengfulle ordrebøker, og de mest pessimistiske analytikerne anslår at det vil ta mange år før produksjonen kommer på et nivå som tilfredsstiller etterspørselen.

- Selvsagt kommer en del av mangelen til å bli utbedret. Men vi står overfor 5–10 år med svært begrenset tilgang på halvledere, sier Geraldine Sundström i det tyskeide amerikanske investeringsselskapet Pimco. Hun er porteføljeforvalter og ekspert på halvlederindustri.

10.000 ansatte får redusert arbeidstid

Denne gangen er det Audi som virkelig får kjenne problemet på kroppen. Manglende tilgang på mikrobrikker skal være den direkte årsaken til at bilprodusenten reduserer arbeidstiden for over 10.000 ansatte, opplyser Audi.

To produksjonslinjer for modellene A3, A4 og A5 ved selskapets fabrikk i Ingolstadt er allerede stanset.

Dette er modeller med fossil drivlinje - produksjonen av selskapets elbiler skal altså ikke være rammet i denne omgangen.

Neste uke blir det også stans ved produksjonslinjer på et anlegg i Neckarsulm.

Audi, som er et datterselskap av Volkswagen, kan foreløpig ikke si hva som skjer i juni.

De siste månedene har produksjonen blitt stanset i flere perioder på grunn av mangelen på mikrobrikker. Problemet rammer de fleste av verdens store bilprodusenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.