eCarExpo:

14 biler får norsk premiere i helga

Her er bilene som vises for første gang i Norge på eCarExpo-messa på Lillestrøm.

Zeekr M-Vision blir en av mange nye modeller besøkende kan se på eCarExpo-messa i Lillestrøm. Foto: Zeekr
Zeekr M-Vision blir en av mange nye modeller besøkende kan se på eCarExpo-messa i Lillestrøm. Foto: Zeekr Vis mer
Publisert

(Elbil24): Denne helga går eCarExpo av stabelen i Lillestrøm, nærmere bestemt i Nova spektrum, eller det som tidligere het Norges Varmesse.

eCarExpo er Europas største elbilmesse og blir arrangert en rekke steder, som i Stockholm, København, Göteborg, Helsinki og Tallinn. I år er første gang messen finner sted på norsk jord.

Allerede er det klart at besøkende kan prøvekjøre over 20 ulike biler på messa, og nå kan arrangøren eLife Nordic lokke med 14 bilmodeller som vil få norsk premiére i messelokalene.

Her er lista:

Polestar 4

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Polestar har foreløpig bare modellen 2 til salgs i Norge, men kommer i løpet av året både med 3 og 4. Polestar 4 er en SUV-coupé som spesielt har gjort seg bemerket ved at bilen mangler bakrute.

Zeekr X, 001 og M-Vision

Zeekr er i likhet med Volvo og Polestar eid av kinesiske Geely og viser frem tre biler på messa.

Zeekr X er da søstermodellen til Volvo EX30 – en kompakt SUV med mulighet for ganske heftig ytelse, med 0–100 på 3,8 sekunder.

Zeekr 001 er en lang og luksuriøs shooting brake med svært heftige ytelser og ei stor batteripakke. Elbil24 har allerede prøvekjørt 001.

I tillegg skal Zeekr vise frem M-Vision, en konseptbil designet for helt autonom kjøring.

– Dette gleder vi oss til! Det har vært mye snakk om selvkjørende teknologi og autonome kjøretøy i flere år nå, og det er veldig stas for oss et av ledende elbilprodusentene velger å ha Europa-premiere hos oss i Norge, sier markedssjef Anna Fägersten i eCarExpo.

Foto: Zeekr
Foto: Zeekr Vis mer

Toyota Urban SUV concept og Sport crossover concept

På Toyotas stand tar de med seg to konseptbiler som gir en pekepinn på hva japanerne har på tegneblokka om dagen. De har Elbil24 tatt en titt på allerede:

Mini Cooper SE og Countryman

Både batteristørrelse og rekkevidde er nesten doblet på Minis to oppfriskede modeller av Cooper SE og Countryman. De kan bevitnes på lillestrøm.

Voyah Dream

Voyah har foreløpig bare én bil på norske veier, og det er SUV-en Free. Neste bil ut blir en luksuriøs flerbruksbil, som straks skal være klar for norske veier, og som vi oppdaget på norske veier allerede i sommer.

Renault Scenic

Renaults nye elbil vises også frem på eCarExpo. Den har Elbil24 allerede hatt et par dager denne uka og kjørt full rekkeviddetest, så her skal du snart få vite mer. Men vi har også prøvekjørt den tidligere:

Lotus Emeya

2,78 sekunder er ganske raskt fra 0–100, og det er akkurat det Lotus kan skilte med på sin råtass, Emeya.

Lucid Air

Også Lucid viser frem to modeller på messa i form av Pure- og Grand Touring-utgavene av Lucid Air. Her er det også mulig å få prøvekjørt to av Lucids modeller.

BMW i5 Touring

Denne uka ble også stasjonsvogn-utgaven av BMW i5 avduket, og besøkende på eCarExpo kan ta nettopp denne i nærmere øyensyn. BMW i5 ble nylig kåret til Årets Bil i Norge.

PS! Som mediepartner for eCarExpo har Elbil24 fått muligheten til å gi våre lesere halv pris på inngangsbilletten.