17-åring dømt for å ha kjørt 179 kilometer i timen i 80-sone

En 17 år gammel jente er dømt til samfunnsstraff etter å ha kjørt 179 kilometer i timen i 80-sone med familiens Tesla utenfor Trondheim.

Dette bildet viser at 17-åringen kjørte i 181 km/t, men hun ble dømt for å kjørt i 179 km/t. Foto: Politiet
Dette bildet viser at 17-åringen kjørte i 181 km/t, men hun ble dømt for å kjørt i 179 km/t. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jenta, som naturligvis ikke hadde førerkort, forklarte i retten at familien var bortreist da hun lånte Teslaen til familie da de var bortreist i slutten av juni, skriver Adresseavisen.

Fartsgrensen på Fylkesvei 950 like øst for Trondheim, var på 80 kilometer i timen. Jenta ville tøffe seg for en venninne da hun brøt fartsgrensen med 99 kilometer i timen.

En video av råkjøringen, som ble filmet av jentas venninne, havnet etter hvert i politiets hender.

- Jeg var alene hjemme en dag, også var jeg så dum og tok bilen som vi hadde stående hjemme. Jeg hadde lyst til å ta venninnene mine ut på kjøretur. Vi hadde snakket tidligere om hvor gøy det var å kjøre med Tesla, og hvor mye fart det var, sa hun i retten, ifølge avisa.

17-åringen er nå i Trøndelag tingrett dømt til 40 timers samfunnsstraff og en bot på 6.000 kroner. Hun fradømmes i tillegg retten til førerkort fram til hun er 20 år.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.