Mercedes:

25.000 EQE/EQS tilbakekalles

– Kan ikke utelukke tap av fremdrift, sier Mercedes-Benz Norge.

TRØBBEL: En programvarefeil kan deaktivere den elektriske drivlinjen på Mercedes-Benz EQS (bildet) og EQE. Foto: Pål Joakim Pollen
TRØBBEL: En programvarefeil kan deaktivere den elektriske drivlinjen på Mercedes-Benz EQS (bildet) og EQE. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mercedes-Benz har utstedt en tilbakekalling på nesten 25.000 biler av typen EQE og EQS, eller 24.873 biler for å være høyst nøyaktig. Tilbakekallingen gjelder globalt, ifølge car-recalls.eu.

Det er en programvarefeil som er årsaken til tilbakekallingen.

– Mercedes-Benz AG har fastslått at det på enkelte varianter av EQE og EQS kan være at programvaren til den elektriske drivlinjen ikke oppfyller spesifikasjonene satt av fabrikken. I dette tilfellet, under spesifikke forhold, kan deaktivering av den elektriske drivlinjen forekomme. Følgelig kan man ikke utelukke tap av fremdrift, får vi opplyst fra Mercedes-Benz Norge.

Den norske avdelingen jobber nå med å kartlegge om tilbakekallingen også gjelder biler solgt i Norge. Her i landet er det registert 902 EQS og 865 EQE, ifølge tall fra elbilstatistikk.no. Kundene vil i så fall informeres ved første anledning.

– Som et forebyggende tiltak vil vi informere relevante kunder, slik at et autorisert verksted kan oppdatere programvaren. Det er estimert å ta 30 minutter og er kostnadsfritt for kunden, skriver kommunikasjonsdirektør Audun Hermansen i en e-post til Elbil24.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.