Verdensrekord:

257 mil – uten å lade!

Og så lite batteri er det knapt noen elbiler som har.

Med CD-verdi på 0,159 og vekt på 74 kilo, klarte bilen muc022 å kjøre drøye 257 mil uten å lade. Foto: TUfast Eco
Med CD-verdi på 0,159 og vekt på 74 kilo, klarte bilen muc022 å kjøre drøye 257 mil uten å lade. Foto: TUfast Eco Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Flere aktører i bilbransjen har i senere tid rettet fokuset på at det bør jobbes med at strømforbruket på elbilene må reduseres.

For kanskje er det ikke en SUV vi alle kjører rundt i i fremtiden, som har en ufordelaktig fasong med tanke på det å bruke lite strøm.

Ved siden av at drivverk og temperaturstyring må løses på smartest mulig vis, er det et stort fokus blant flere bilprodusenter å lage bilene så aerodynamiske som mulig, for å minimere motstanden bilen opplever der den trenger seg igjennom luftmolekylene.

257 mil!

Bilen muc022 er utviklet ved det tekniske universitetet i München, og satte forleden dag en solid verdensrekord.

Armert med et batteri på bare 15,5 kWh klarte bilen utrolig nok å kjøre drøye 257 mil før det var tomt for energi. Til sammenligning ble den første Nissan Leaf-modellen lansert med et batteri på 24 kWh, altså med nesten 55 prosent høyere kapasitet enn muc022.

Det er naturligvis ingen vanlig personbil vi snakker om, og rekorden ble heller ikke satt på trafikkerte veier, men i en hangar på flyplassen i München. Der kjørte bilen rundt og rundt i hele 99 timer, og holdt da en snittfart på rundt 26 kilometer per time.

0,06 kWh/mil

Bilen har en oppgitt luftmotstandskoeffisient på svært lave 0,159, og forbruket lander da på 0,06 kWh per mil, eller da drøye 16 mil per kilowattime. Den veier bare 74 kilo, er 3,4 meter lang, 1,2 meter bred og én meter høy. Motoren, som yter 880 watt (1,07 hk) kan gi bilen en toppfart på 42 kilometer per time.

Ifølge skaperne selv var den forrige rekorden på snaue 161 mil, så den ble slått med god margin. Dermed har TUfast den offisielle Guinnes-rekorden i kategorien «lengste kjøretur av et elektrisk kjøretøy på én lading».

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.