Kjøre uten forsikring

28.000 biler har ingenting på norske veier å gjøre

I en tid der stadig flere får dårligere råd, frykter Trafikksikkerhetsforeningen at enda flere vil droppe bilforsikringen. Det er både ulovlig og kan føre til alvorlige konsekvenser.

STORE KONSEKVENSER: Mange tar sjansen, men er uhellet ute, kan man ende opp som gjeldsslave for resten av livet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STORE KONSEKVENSER: Mange tar sjansen, men er uhellet ute, kan man ende opp som gjeldsslave for resten av livet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mange opplever at pengene ikke lenger strekker til, og må gjøre endringer i de daglige vanene får å få endene til å møtes. Og det kan også være penger å spare på å gå gjennom forsikringene sine, men én forsikring bør du definitivt ikke kaste på båten.

Det er dessuten straffbart.

- Kan få store konsekvenser

Vi snakker om bilforsikringen, som for mange familier kan utgjøre en stor utgiftspost i et stramt budsjett.

Dessverre faller mange for fristelsen og kjører rundt uten forsikring, og nå frykter Trafikkforsikringsforeningen at enda flere dropper bilforsikringen på grunn av dårlig råd.

- Jeg har stor forståelse for det er trange tider, men dette er en forsikring kjøretøyeiere må ta med inn i beregningen. Konsekvensene kan ellers bli store, sier leder i Trafikkforsikringsforeningen, Roger Stenseth.

Artikkelen fortsetter

HJULSKIFT: Det er spesielt to faktorer som er viktig å sjekke før du legger om til vinterhjul. I videoen forklarer vi hva du bør se etter. Video: Elbil24 Vis mer

28.000 helt uten forsikring

Rundt 28.000 kjøretøy i Norge er uforsikret selv om det er lovpålagt med minimum ansvarsforsikring på registrerte kjøretøy. Hvis et uforsikret kjøretøy forårsaker skade, blir eieren økonomisk ansvarlig.

Dessuten må man betale et gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret. For personbiler er dette gebyret på 150 kroner per dag.

Antallet er uansett lavere enn det var i desember 2018. Da var det rundt 39.000 kjøretøy på norske veier uten forsikring, og hele 600 av dem var innblandet i ulykker det året.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.