Kjører uten bilforsikring

28.000 potensielle gjeldsslaver på norske veier

Tusenvis av biler kjører rundt på norske veier uten forsikring. Det kan bli svært dyrt hvis det går galt.

PERSONLIG ANSVARLIG: Uten forsikring kan du enkelt ende opp som gjeldsslave dersom det skjer en alvorlig ulykke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PERSONLIG ANSVARLIG: Uten forsikring kan du enkelt ende opp som gjeldsslave dersom det skjer en alvorlig ulykke. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Det er rundt 4,3 millioner registrerte kjøretøy i Norge. Av dem er det 28.000 som mangler forsikring, ifølge ferske tall fra Trafikkforsikringsforeningen. Det er omtrent like mange som i fjor, men færre enn det var for fire år siden.

– Gjennom 2021 og inn i 2022 har antall uforsikrede stabilisert seg på under 0,7 prosent. Fra 2018 og fram til 2021 har det vært en svært gledelig nedgang i antall uforsikrede, sier direktør Roger Stenseth i Trafikkforsikringsforeningen til Nationen.

Nær halvparten av disse uforsikrede kjøretøyene er personbiler. Rundt 17 prosent er mopeder, 15 prosent er varebiler, mens traktorer står for nær 9 prosent.

Stenseth minner om at det er lovpålagt å forsikre kjøretøyet, og at det kan bli svært dyrt dersom man havner i en ulykke og bilen ikke er forsikret.

– Som eier av kjøretøyet er du personlig ansvarlig for erstatningsbeløpet. Det er dessverre altfor mange som er blitt gjeldsslaver fordi forsikringen ikke har vært i orden, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.