3558 nye biler registrert - på én dag!

Ekstrem sluttspurt på 2022 for bilbransjen. Onsdag toppet det seg med hele 3558 nyregistreringer.

JOBBER PÅ SPRENG: For både bilbransjen og kundene handler alt om å få registrert flest mulig biler før nyttår. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
JOBBER PÅ SPRENG: For både bilbransjen og kundene handler alt om å få registrert flest mulig biler før nyttår. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Registreringstallene for desember levner ingen tvil: Dette blir en måned som knuser alle rekorder. Med tre dager igjen er det registrert hele 30.428 biler i desember, som er 72 prosent flere enn samme måned i fjor. Også årsrekorden fra i fjor, kan ryke, skriver Bilbransje24.

Onsdag ble det registrert 3558 nye biler, og etter det Elbil24 erfarer, er dette soleklar ny rekord for én dag. Også tirsdag ble en svært god dag, med 3005 nyregistreringer.

Model Y leder klart

Ifølge Elbilstatistikk.no dominerer elbilene som ventet stort. Hele 28.110 av personbilene som er registrert så langt i desember, er elektriske. Her topper Tesla Model Y med 4418, foran Volkswagen ID.4 med 1810 og Audi e-tron med 1093 biler.

Model Y leder også klart når vi oppsummerer 2022, med utrolige 17.380 eksemplarer.

Med tre dager igjen å registrere biler på, er det registrert 165.260 nye personbiler i Norge. I rekordåret 2021 ble det registrert 176.276, og hvis de tre siste dagene blir like bra som onsdag, kan rekorden altså ryke.

Jobber på spreng på grunn av momsen

Like før jul kunne Elbil24 melde om at Drammen havn var så full at det ikke var plass til flere biler, og bilbransjen jobber nå på spreng for å få registrert og levert ut flest mulig biler før nyttår. Årsaken er naturligvis at det innføres moms på mange nye elbiler fra nyttår, samt vektavgift som vil ramme alle nye biler. Mange elbiler blir dermed vesentlig dyrere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.