Ulykker på norske veier

6 personer mistet livet i trafikken i mars. Ett fylke skiller seg ut

Årets første tre måneder har kostet 17 menneskeliv. Trygg Trafikk oppfordrer alle bilister om å ta det med ro.

I mars var det kun menn som omkom i trafikken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I mars var det kun menn som omkom i trafikken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er kun menn som mistet livet i mars-trafikken og fire av de omkomne mistet livet i Rogaland.

- Dessverre har vi hatt for mange unge voksne som har mistet livet i trafikken hittil i år. Igjen har vi sett hvordan alvorlige trafikkulykker kan få enorme påvirkninger på hele lokalsamfunn.

- Det er ekstra sårt og meningsløst når det er yngre som omkommer, sier pressesjef Christoffer Solstad Steen i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Økning i drepte fotgjengere

Totalt har fire fotgjengere omkommet i trafikken i år. Det er det høyeste antallet drepte fotgjengere siden 2017.

- Fotgjengere har ingen beskyttelse og er ekstra sårbare trafikanter. Alle fotgjengere som har omkommet har blitt påkjørt, sier Solstad Steen.

Trygg Trafikk minner om at sjåfører må ta et større ansvar med å legge inn nok sikkerhetsmarginer til å kunne stoppe for fotgjengere.

- Det betyr å holde lav nok fart og ikke minst være oppmerksom på kjøringen og det som skjer i trafikkbildet, sier Solstad Steen.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer

Rogaland skiller seg ut

Så langt i år har seks personer omkommet i Rogaland. Ikke siden 2005 har fylket opplevd flere omkomne på årets tre første måneder.

- Rogaland har blitt hardt rammet av alvorlige ulykker i år, og spesielt nå i mars. Årsakene til det kan man kun spekulere i, og det blir lite hensiktsmessig før politi og Statens vegvesen får gjort sine undersøkelser, sier Solstad Steen.

Ta det rolig i påsketrafikken

Trygg Trafikk oppfordrer alle til å ta ekstra hensyn i trafikken. Spesielt nå som påskeutfarten er i gang.

- Det er mange som skal ut på veiene i forbindelse med påskeferie. Vi må på det sterkeste oppfordre alle til å holde en forsvarlig hastighet på veiene, ha fullt fokus på trafikken og ikke minst bruke bilbelte. Dette kan være forskjellen på liv og død. Sett mobilen i bilmodus, og ikke la deg stresse i trafikken. Ta det med ro, avslutter Solstad Steen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.