Ny undersøkelse

7 av 10 menn synes det er greit å kjøre for fort

- Jeg blir skremt og sint.

MENN VERST: Hele 7 av 10 menn synes det er greit å bryte fartstgrensen, ifølge ny undersøkelse. Foto: Hassan Ouajbir / Pexels
MENN VERST: Hele 7 av 10 menn synes det er greit å bryte fartstgrensen, ifølge ny undersøkelse. Foto: Hassan Ouajbir / Pexels Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): En ny undersøkelse viser at 59 prosent synes det er greit å kjøre over fartsgrensen. Blant menn er tallet 69 prosent, mens det for kvinner er 50 prosent.

– Det må en holdningsendring til, sier politiet.

Tallene kommer fram i en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring rett før fellesferien. Tusen personer ble spurt om de synes det er greit å kjøre litt for fort om det føles trygt for seg selv og andre.

– Jeg blir både skremt og sint. Selv «bare litt over» er farligere enn du tror, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge i en pressemelding.

– Det må en holdningsendring til når 59 prosent sier at det er greit å kjøre over fartsgrensen. Fire av ti dødsulykker er knyttet til fart, sier sjef for utrykningspolitiet, Steven Hasseldal.

Også forsikringsselskapet Ipsos har gjennomført en trafikkundersøkelse før fellesferien. Undersøkelsen, gjort for Gjensidige, viser at fire av ti unge bilister har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner på grunn av kjøring med hodetelefoner.

– Når nær halvparten av unge bilister har opplevd dette er det alvorlig, sier Marie Brudevold, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer