Registreringsstatistikken, januar 2024

92 prosent elbiler

Men januartallene er svakere enn normalen.

PÅ TOPP: Tesla registrerte flere Model Y i januar enn de fire neste modellene på topp 10-lista. Foto: Pål Joakim Pollen
PÅ TOPP: Tesla registrerte flere Model Y i januar enn de fire neste modellene på topp 10-lista. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Fersk statistikk fra OFV (Opplysningsrådet for veitrafikken) over januarsalget viser at andelen elbiler var rekordhøy; av de totalt 5122 nye personbilene som ble registrert i januar, var 4717 av dem elbiler. Det utgjør en andel på 92,1 prosent – rekord til nå.

For 2023 var elbilandelen til sammenligning rundt 82 prosent.

Bedre enn i fjor, men …

Antall registreringer er høyere enn januar 2023, men det var en måned som kom rett etter den ekstreme måneden i desember 2022 før moms og vektavgift ble gjort gjeldende. Ifølge OFV er det mer normalt med rundt 9000 registreringer totalt i januar, så det selges færre biler enn normalt.

Samtidig har det blitt avgiftsøkninger på bilene – særlig hybridbiler har blitt dyrere fra 1. januar av.

Billigere biler

For januar er det flere relativt rimelige elbiler på topp 10-lista.

– Nå velger de fleste nybilkjøpere modeller som ligger på et mer moderat prisnivå, slik de gjorde i fjor. Pris- og renteøkninger, som for mange hever terskelen for å kjøpe ny bil, er nok en del av forklaringen. Men de mange kampanjene fra bilforhandlere, med lavere priser og gunstige rente- og betalingsbetingelser, spesielt for mange elbiler, bidrar samtidig til at det nå er kjøpers marked, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen.

Tesla på topp

Tesla starter det nye året med toppnotering i januar, og kanskje ikke så veldig overraskende er det Model Y som ble registrert i flest eksemplarer i årets første måned.

Bilen fikk nylig en prisreduksjon, der innstegsmodellen aldri har vært billigere.

Under ser du de ti mest registrerte elbilmodellene for januar måned:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.