Delemangel:

96.300 biler strøket fra listene - bare siste uka

Leveringssituasjonen blir stadig verre for nye biler.

UTSATT: De fleste bilprodusentene er berørt av den globale mangelen på halvledere. Foto: Daimler
UTSATT: De fleste bilprodusentene er berørt av den globale mangelen på halvledere. Foto: Daimler Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Vi har nå hørt om mangelen på halvledere i lange tider, også omtalt som chipper eller (data)brikker. Elbil24 har ved flere anledninger omtalt problemet, som ikke ser ut til å være over med det første.

En ny rapport melder nå at situasjonen bare hoper seg opp, og i antall bare forverrer seg. Bare den siste uka skal 96.300 biler være strøket fra produksjonslistene på det globale markedet, i følge AutoForecast Solutions. Og for vår del gjør det ikke situasjonen bedre at flesteparten – 79.100 biler – er tatt ut av produksjon i Europa alene.

Bare hittil i år skal så mange som 1,25 millioner biler globalt være tatt ut av produksjonslistene.

Men også i Asia lider de av mangelen på halvledere, og Toyota skal ha uttalt at de bare denne måneden har skåret produksjonen ned med 150.000 biler. Det tilsvarer eksempelvis et helt års omsetning av biler i Norge.

Utsettelser

Situasjonen gjør også at bilprodusentene prioriterer å «selge de bæra dem har», noe som går ut over lanseringen av nye bilmodeller. Lanseringen av VW ID.5 er et eksempel på en bil der tidspunktet for lansering nå skyves på.

Som et resultat av denne situasjonen falt også bilsalget i 2021 til det laveste siden 1990, når Europa ses under ett.

På toppen av mangelen på halvledere, fikk enkelte produsenter mangel på deler som en følge av krigen i Ukraina, og produksjonen av flere bilmodeller ble satt på pause i to-tre uker, uten at dette gjorde store utslag i det store bildet.

Fortsetter etter videoen

Vil bygge fabrikker

ACEA, den europeiske bransjeorganisasjonen for bilprodusenter, legger nå stort press på å få opp produksjonen av halvledere i Europa, for på den måten å gjøre seg så lite avhengig av andre kilder som mulig, men dette tar tid og må heller anses som mer preventivt for fremtiden, enn skademinimering av dagens situasjon.

I lengre tid har situasjonen blitt skjøvet videre som en midlertidig utfordring, men etter hvert som tiden har gått har bransjen tatt inn over seg at det ikke finnes en rask løsning der ute, og at meningen med uttrykket «på kort sikt», er ganske lang.

Elbil24 følger utviklingen tett, og kommer med oppdateringer så snart vi vet noe mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.