Vinterferien 2021

Advarer: - Ikke reis fredag

Fredag starter vinterferien for mange, og det kan fort bli kø på veier og ikke minst ladestasjoner.

KØDAGEN: Fine forhold i skibakkene er en av årsakene til at det er ventet stor utfart på veiene denne vinterferien. Foto: Elbil24
KØDAGEN: Fine forhold i skibakkene er en av årsakene til at det er ventet stor utfart på veiene denne vinterferien. Foto: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Vi står fortsatt midt i en pandemi, men vinterferien står uansett for døren for mange. Den siste tiden har det kommet mye snø i store deler av landet, og skianleggene melder om flotte forhold i bakkene.

Og regjeringen har gitt klarsignal for dem som ønsker seg ut i ferien. Du kan reise på hytta eller hotell, så lenge du prøver så godt du kan å unngå kollektivtransport, og ellers følger gjeldende smitteråd og regler på stedet du reiser til.

- Unngå fredag

At man skal unngå buss og tog, kan bety at det blir ekstra mange biler på veiene denne vinterferien. Fredag er ventet å blir den verste trafikkdagen, spesielt ut fra de store byene.

- Våre kjøredata viser at de store trafikkmengdene på fredager starter allerede i 12-tiden og det roer seg ikke før etter klokken 19 på kvelden, sier skadeforebygger Therese Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind, i en pressemelding.

- Har du mulighet, reis lørdag eller søndag, oppfordrer hun.

Også Statens vegvesen mener det er grunn til å velge et annet tidspunkt enn fredag ettermiddag.

- Vinterferietrafikken er vanskelig å forutsi i år, fordi pandemien påvirker folks reisemønster. Men som vanlig er det nok lurt å velge andre reisetidspunkter enn fredag ettermiddag, sier Nils Audun Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen Transport og samfunn.

Gjør dette før du setter deg i bilen

Karbø oppfordrer alle til å sjekke trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk før de legger ut på tur. Bilistene kan også sjekke trafikk- og føreforhold via Vegvesenets veikameraer.

Kjører du elbil og må lade underveis til reisemålet, må du regne med ladekøer dersom du reiser fredag ettermiddag. Start med fulladet batteri og kartlegg hvilke ladestasjoner langs kjøreruten som kan være aktuelle å lade ved.

Elbil24 har laget en oversikt over alle landets lynladestasjoner. Dersom du har en nyere elbil som støtter hastigheter over 100 kW, er dette et nyttig hjelpemiddel når du er på veien. Du finner oversikten her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.