Økende priser på elbiler

Advarer: - Billigbilene kan forsvinne

Citroëns europasjef mener råvareprisene, til blant annet batterier, har økt så kraftig at elbilene er i ferd med å bli for dyre for folk.

KREVENDE: Arnaud Ribault hos Citroën frykter at bilene er i ferd med å bli så dyre at folk ikke lenger vil har råd til dem. Her under lanseringen av modellen ë-C4 X tidligere i år. Foto: PSA
KREVENDE: Arnaud Ribault hos Citroën frykter at bilene er i ferd med å bli så dyre at folk ikke lenger vil har råd til dem. Her under lanseringen av modellen ë-C4 X tidligere i år. Foto: PSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

EU vil forby salg av nye bensin- og dieselbiler fra 2035 og innføre klimatoll på en rekke varer som kommer fra land med lavere ambisjoner om utslippskutt.

I kjølvannet har nær sagt alle de store bilprodusentene lansert ambisiøse planer for utfasing av fossilbiler i god tid før dette forbudet. I Norge har myndighetene mål om at det ikke skal selges nye biler med forbrenningsmotor så tidlig som i 2025.

- Folk har ikke råd lenger

Dette bekymrer samtidig mange i bilbransjen, og ikke alle er enige om at det er smart med en så rask utfasing.

Elektrifiseringen truer for eksempel de billigste bilenes eksistens, mener blant andre Citroëns europasjef, Arnaud Ribault.

- Det er en faktisk trussel at elektrifiseringen har økt bilprisene så mye at folk ikke har råd til biler lengre, sier Arnaud Ribault til Autocar.

Han sier bilprodusenten jobber med diverse tiltak for å få ned kostnadene under produksjonen. Selskapet har tidligere uttalt at de for eksempel ikke løper etter de største batteripakkene på markedet.

- Vi må ta bevisste valg for å kompensere for dyrere råvarer og den generelle økningen i kostnader knyttet til elektrifiseringen, sa Ribault.

Fossil klart billigst

I land der det ikke er like store insentiver for å kjøpe elbiler som i Norge, og avgiftene på bilene er lavere, er de billigste elbilene langt dyrere enn de fossile innstegsmodellene.

Eksempelvis starter Citroëns elbil ë-C4 på 30.000 pund i England, mens Citroën C3 PureTech 83 med bensinmotor starter på 13.000 pund.

Dyrere batterier

Batteriene i bilene er blant delene som har steget mest i pris. I fjor vår kostet for eksempel mengden nikkel, litium og kobolt til et batteri på 60 kWh, rundt 12.000 kroner. I vår hadde prisene steget til rundt 65.000 kroner, ifølge Financial Times.

Økte råvarepriser er en direkte årsak til at en rekke elbiler har steget til dels ganske kraftig i pris den siste tiden, noe du kan lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.