Ladetrøbbel for iPhone 15

Advarer BMW-eiere

Flere opplever at Apple Pay ikke lenger fungerer etter å ha ladet iPhone 15 trådløst i en BMW.

Flere brukere rapporterer om feil med iPhone 15 etter å ha ladet den på en trådløs ladeplate i en BMW. Illustrasjonsfoto: BMW/YouTube
Flere brukere rapporterer om feil med iPhone 15 etter å ha ladet den på en trådløs ladeplate i en BMW. Illustrasjonsfoto: BMW/YouTube Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det har blitt en litt røff start for iPhone 15, som Apple lanserte sist måned. Meldingene har vært mange om at de nye Pro-modellene blir så varme at de er ukomfortable å holde, og det nye «fine woven»-dekselet får lett skjemmende riper.

Nå ser det ut til at nok et problem har dukket opp. Ifølge nettsiden Macrumors er det nemlig flere iPhone 15-brukere blant deres forummedlemmer som opplever at de ikke lenger får brukt Apple Pay. Fellesnevneren for disse er at de har ladet telefonen trådløst i en BMW.

Hvit skjerm

– 2022 BMW med trådløs lader. Jeg la min én uke gamle iPhone 15 Pro på laderen, og da jeg plukket den opp, ble skjermen helt hvit og jeg måtte vente en time for at den skulle starte på nytt. Meldingen sa noe om «emergency restore». Så sluttet Apple Pay å virke. Jeg fikk en erstatningstelefon fra Apple i går fordi de ikke klarte å fikse det. Apples kundeservice skrev: «kjørte Mobile Resource Inspector (diagnose), fant problemer med Apple Pay-sensoren», skriver en av forumbrukerne.

De som har opplevd problemet i forumtråden har alle hatt en iPhone 15 Pro, så hvorvidt det gjelder alle de nye modellene er usikkert. Trådstarteren, som kjører en BMW X5, er nå på sin tredje telefon etter at dette skjedde med to telefoner. Flere av de berørte har ladet helt smertefritt med tidligere modeller.

NFC-leser

BMWs trådløse ladeplate har en NFC-leser slik at man kan bruke mobilen som nøkkel, men det ser altså ut til at NFC-brikken i iPhone 15 Pro tar skade av å bli ladet på en slik ladeplate.

Kanskje kan dette problemet gjelde flere enn BMW om de har gått for samme løsning på ladeplata.

– Vi har ikke fått noen kundehenvendelser rundt denne problematikken. Med det sagt, så har vel heller ikke iPhone 15 vært på markedet i mer enn en drøy uke; vi ønsker derfor heller ikke å konkludere med noe, skriver kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge i en e-post til Elbil24, som samtidig understreker at produsenten ikke har gjort noen endringer på digital key-funksjonaliteten.

Inntil videre kan det nok være lurt å velge kabel om du har kjøpt en iPhone 15-modell og har en ladeplate med innebygd NFC-leser.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.