Trafikksikkehet

Advarer: Ikke gjør denne feilen

- Kan skape farlige situasjoner når du sitter bak rattet.

Dropp sandaler: Når du kjører, må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene. Foto: Naf.
Dropp sandaler: Når du kjører, må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene. Foto: Naf. Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

Nordmenn ferierer med bil som aldri før i sommer. Elbil24 skrev nylig om om Norges skjulte skatter og stedene du bør oppleve som bilturist.

Enten du planlegger en lang ferie på veiene eller bare har tenkt deg en kjapp tur på butikken, må du ta deg bryet med å skifte fra sandaler og flipflops før du setter deg bak rattet.

Det gir NAF klar beskjed om.

- Flipflops og løse sandaler kan henge fast i gulvmattene og skape farlige situasjoner, sier kommunikasjonsrådgiver Ingunn Handagard i NAF.

Kan ha mye å si

Riktig fottøy er viktig når du er sjåfør, uansett om du skal kjøre kort eller langt.

Mister du kontakt med pedalene, kan det få store konsekvenser.

Et skobytte er fort gjort, men kan plutselig få mye å si dersom du kommer ut for noe uventet.

- I det øyeblikket du må reagere raskt må skoen følge med fra gass til brems. Når du kjører må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene, sier Handagard.

Ikke kjør barbent

I sommervarmen kan det være smart å ha et par gode sko liggende bak i bilen slik at det er enkelt å skifte fottøy.

Det er heller ikke noe godt alternativ å kjøre barbent, påpeker NAF. Selv en liten stein kan utløse refleksen hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned.

- Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten, avslutter Handagard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.