Trafikk i romjula

Advarer: - La bilen stå

Har sendt ut farevarsler for en rekke steder torsdag.

KAOS: Kraftige snøbyger, vind og snøfokk skaper problemer for trafikken. Torsdag bør du være ekstra forsiktig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KAOS: Kraftige snøbyger, vind og snøfokk skaper problemer for trafikken. Torsdag bør du være ekstra forsiktig. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): De siste dagene har det vært vanskelige kjøreforhold mange steder, noe som blant annet har ført til en rekke trafikkuhell og stengte veier. Torsdag kan det bli enda verre, melder Meteorologisk institutt.

Farevarsler for store deler av landet

Meteorologene har sendt ut en rekke farevarsler om værforhold som kan skape store utfordringer i trafikken. Farevarslene gjelder for store deler av landet.

Særlig trøndere og nordlendingene bør være ekstra på vakt de neste dagene. Det er blant annet varslet sterk vind med vindkast som lokalt kan komme opp i 30 til 35 meter i sekundet. I fjellet er det i tillegg ventet snøbyger og snøfokk som kan gjøre kjøreforholdene ekstra utfordrende.

Ifølge NRK er oppfordringen fra Vegtrafikksentralen i nord, å la bilen stå torsdag dersom du kan.

Men også i fjellet i Sør-Norge kan det bli tøffe forhold. Særlig torsdag er det ventet kraftig vind og snøbyger på de fleste fjellovergangene, mens det er ventet roligerere forhold på første del av fredag. Har du tenkt deg over fjellet i Sør-Norge, kan det altså være smart å vente med turen til da.

Natt til torsdag melder Vegtrafikksentralen Vest om kolonnekjøring over Rv7 Hardangervidda og E134 Haukelifjell. Rv13 Vikafjellet er stengt.

I Møre og Romsdal er det ventet kraftige vindkast i indre strøk fram til torsdag ettermiddag. Enkelte plasser ventes opp mot 30 meter i sekundet, som kan føre til snøfokk og skape vanskelige kjøreforhold lokalt.

Og på store deler av Vestlandet og Østlandet bør man være ekstra på vakt for is og glatte veier torsdag, på grunn av overgang til mildvær.

Sjekk før du kjører

Oppfordringen fra både Meteorologisk institutt og Statens vegvesen, er å følge med på farevarsler og 175.no før du legger ut på tur. Husk samtidig på å ha med deg viktig utstyr i bilen dersom du skulle havne i problemer. Det kan du lese mer om i saken under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.