Advarer mot ekstremt vanskelige kjøreforhold

Det er krevende kjøreforhold i store deler av landet. I nord er det sendt ut oransje farevarsel om svært kraftige vindkast, og mange fjelloverganger er stengt.

Dashcamvideo viser en bil som akkurat klarer å stoppe for en fotgjenger med barnevogn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Meteorologene sendte i forkant ut oransje farevarsel, nest høyeste nivå, for svært kraftige vindkast. Dette gjelder både for Troms, samt for Saltfjellet, Salten og Ofoten i Nordland.

Vinden økte fra torsdag kveld, og lokalt kan det blåse vindkast opp til 40 meter i sekundet.

Ellers i landsdelen er det gult farevarsel, og det blåser kraftig i store deler av Nord-Norge. Vinden er ventet å løye i løpet av tidlig fredag ettermiddag.

En rekke veistrekninger er stengt, blant annet E6 over både Kråkemofjellet og Saltfjellet. Det kan stadig bli endringer, og Vegvesenet ber folk om å holde seg oppdatert på stengte fjelloverganger på nettsidene.

Snøskred og innstilte busser

Meteorologene advarer også om betydelig snøskredfare i store deler av landet. En rekke snøskred har skapt trøbbel flere steder, blant annet i Indre Sogn torsdag kveld, hvor det ble iverksatt en redningsaksjon da skispor ble observert inn i et snøskred. Den ble imidlertid avsluttet da de konkluderte med at ingen var savnet.

Fredag morgen ble E6 Kvænangsfjellet stengt på grunn av snøskred, og det samme gjelder riksvei 15 over Strynefjellet, hvor det blir tatt en ny vurdering fredag formiddag.

Fredag er flere bussruter i Nordland innstilt som følge av den kraftige vinden. Busselskapet Boreal sier at det gjøres løpende vurderinger om hvorvidt enkelte av rutene kan bli gjenopptatt.

På fjellet i Midt- og Sør-Norge er det snøfokk på grunn av snø og sterk vind mellom sør og vest, og det er sendt ut gult farevarsel om dette. Det ventes å vare et godt stykke ut på fredag ettermiddag.

Flere trafikkulykker

Natt til fredag og fredag morgen var det en rekke trafikkulykker av varierende alvorlighetsgrad flere steder i landet. En mann i slutten av 20-årene mistet livet i en frontkollisjon på E6 i Mo i Rana natt til fredag, og ifølge politiet var det kraftig vind og krevende kjøreforhold på stedet.

Fredag morgen kjørte en bil ut av veien på en fylkesvei i Osterøy utenfor Bergen, hvor det ble meldt om glatte veier på stedet. Også i Arendal førte glatte veier til at én bil havnet i en trafikkulykke, og vedkommende i bilen skal ikke ha blitt alvorlig skadd, ifølge politiet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.