Verdivurdering av biler:

Advarer mot nytt firma: - Fremstår som svindel

Medlemsorganisasjonen Naf får en strøm av henvendelser om et firma som tilbyr verdivurdering av bil. Forbruker Europa fastslår at målet er å lure deg.

VIL VERDIVURDERE BILEN DIN: - Vi mener tjenesten er lagt opp slik at mange ikke forstår at dette er en betalingstjeneste, sier Forbruker Europa. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås.
VIL VERDIVURDERE BILEN DIN: - Vi mener tjenesten er lagt opp slik at mange ikke forstår at dette er en betalingstjeneste, sier Forbruker Europa. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): - Dette fremstår som svindel. Det tilbys en tjeneste med svært liten verdi. Måten de markedsfører seg på, og tar betalt på, er lite forbrukervennlig, sier juridisk konsulent Frida Strugstad Harbø på advokatkontoret til Naf til Motor.

Advarselen fra Naf kommer etter at medlemsorganisasjonen den siste tiden har fått en rekke henvendelser fra sine medlemmer om firmaet «Evaluatorer».

Firmaet tilbyr verdivurdering av privatbiler - både på e-post og på egen nettside.

Føler seg lurt

«Evaluatorer» oppfordrer deg til å taste inn registreringsnummeret på bilen din. Gjør du det, får du tilsendt en verdivurdering. Og en faktura på 1190 kroner.

Problemet er at verdivurderingen er veldig enkel. Den tar unødvendig mange forbehold og går ikke i dybden på din spesifikke bil.

Kundene som kontakter Naf er åpenbart skuffet og føler seg lurt.

«Naf ønsker nå å advare mot å ha noe med firmaet å gjøre. Ikke tast inn bilens registrerings­nummer på sidene deres. Dersom du ved en feiltakelse gjør det, bør du ikke betale tilsendt faktura», advarer Naf i magasinet Motor.

  • Har du sett denne?
Varmetråder og sensorer i frontruten kan lage trøbbel for bombrikken. Slik plasserer du den riktig. Vis mer

Ikke første gang

Ifølge Forbruker Europa er «Evaluatorer» en svindel-tjeneste opprettet av de samme folkene som tidligere i år sto bak «Bilvurdering24». Forbruker Europa omtaler begge nettsider som svindel.

Nordmenn som lar seg lure tror at tjenesten de tilbys er gratis.

- Vi har ikke vurdert innholdet i tjenesten, men vi mener tjenesten er lagt opp slik at mange forbruker ikke forstår at dette er en betalingstjeneste, sa direktør Linn Hogner Jahr i Forbruker Europa om «Bilvurdering24» tidligere i år.

Elbil24 har forsøkt å komme i kontakt med «Evaluatorer», men uten hell.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.