Riper i billakken

Advarer: Unngå denne 17. mai-tabben

Er du ikke nøye, kan det få store konsekvenser.

Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner. (Foto: NAF).
Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner. (Foto: NAF). Vis mer

Kampanjetilbud på Elbil24 PRO – kun 1 krone!

(Elbil24): - Flagg som kommer fykende på motorveien eller landeveien er absolutt ikke noe ålreit å få i frontruta, sier Nils Sødal i NAF.

Med 17. mai rett rundt hjørnet er det mange som finner glede i å pynte bilen litt ekstra.

Mange har tradisjon for å vaske og pynte bilen med bjørkeris og flagg i grillen. Det er ikke så enkelt lenger siden mange nyere biler rett og slett ikke har noen grill å feste pynten i.

Ikke gå i fella

Coronautbruddet gir oss en annerledes nasjonaldagsfeiring i år. Uten barnetog velger nok mange å ta seg en tur i bilen i stedet.

Nå går NAF ut og advarer nordmenn mot å være uforsiktig med pyntingen. Det er flere feller å gå i, ifølge Sødal.

- Det er hyggelig å pynte bilen litt for 17. mai. Sørg bare for at flagg og annet du pynter bilen med er godt festet. Og avpass farten til pynten.

- Uansett hvor du plasserer pynten på bilen, så er det viktig å feste det solid med strips eller lignende. Grunnen er enkelt og greit at det er farlig for omgivelsene dine om flagg og annen pynt løsner i fart, sier Sødal.

Unngå riper

Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner.

- Selv om du har gjort deg flid med å feste flaggene eller har et produkt med solide fester til vinduene eller lignende, så er det en fare for at det løsner om hastigheten blir for høy, mener Nils Sødal.

- Det er absolutt ikke noe ålreit å få i frontruta. Så avpass farten og bruk bilen helst i tettbygd strøk med lav fart når den er pyntet, fortsetter han.

Er du redd for lakken på bilen din, er det lurt å sørge for at bjørkekvister og flagg ikke blafrer og slår i lakken.

- Det er fint med en pyntet og blank bil til 17. mai, men ditto kjedeligere om pynten lager riper og merker i lakken når hverdagen kommer igjen. Så vær nøye med pyntingen og få en strålende 17. mai, avslutter Sødal.