Riper i billakken

Advarer: Unngå denne 17. mai-tabben

Er du ikke nøye, kan det få store konsekvenser.

Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner. (Foto: NAF).
Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner. (Foto: NAF). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): - Flagg som kommer fykende på motorveien eller landeveien er absolutt ikke noe ålreit å få i frontruta, sier Nils Sødal i NAF.

Med 17. mai rett rundt hjørnet er det mange som finner glede i å pynte bilen litt ekstra.

Mange har tradisjon for å vaske og pynte bilen med bjørkeris og flagg i grillen. Det er ikke så enkelt lenger siden mange nyere biler rett og slett ikke har noen grill å feste pynten i.

Ikke gå i fella

Coronautbruddet gir oss en annerledes nasjonaldagsfeiring i år. Uten barnetog velger nok mange å ta seg en tur i bilen i stedet.

Nå går NAF ut og advarer nordmenn mot å være uforsiktig med pyntingen. Det er flere feller å gå i, ifølge Sødal.

- Det er hyggelig å pynte bilen litt for 17. mai. Sørg bare for at flagg og annet du pynter bilen med er godt festet. Og avpass farten til pynten.

- Uansett hvor du plasserer pynten på bilen, så er det viktig å feste det solid med strips eller lignende. Grunnen er enkelt og greit at det er farlig for omgivelsene dine om flagg og annen pynt løsner i fart, sier Sødal.

Unngå riper

Det er også viktig å være oppmerksom på at jo høyere hastighet, dess større sannsynlighet er det for at pynten løsner.

- Selv om du har gjort deg flid med å feste flaggene eller har et produkt med solide fester til vinduene eller lignende, så er det en fare for at det løsner om hastigheten blir for høy, mener Nils Sødal.

- Det er absolutt ikke noe ålreit å få i frontruta. Så avpass farten og bruk bilen helst i tettbygd strøk med lav fart når den er pyntet, fortsetter han.

Er du redd for lakken på bilen din, er det lurt å sørge for at bjørkekvister og flagg ikke blafrer og slår i lakken.

- Det er fint med en pyntet og blank bil til 17. mai, men ditto kjedeligere om pynten lager riper og merker i lakken når hverdagen kommer igjen. Så vær nøye med pyntingen og få en strålende 17. mai, avslutter Sødal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.