Registeringsstatistikk, april 2023

– Aldri sett før

Model Y til topps igjen – har nå over 25% av totalsalget hittil i år.

STADIG POPULÆR: Også i april topper Tesla registreringsstatistikken med Model Y. Foto: Fred Magne Skillebæk
STADIG POPULÆR: Også i april topper Tesla registreringsstatistikken med Model Y. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - At én bilmodell, Tesla Model Y, hadde en markedsandel på 30 prosent etter første kvartal, og etter årets fire første måneder endte med over en firedel av hele markedet, har vi aldri sett før, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Registreringstallene for april er nå klare, og som forrige måned er det nettopp Tesla Model Y som er den mest populære bilen, foran Volkswagen ID.4 og Volvo XC40 om vi kun ser på elbilene (se topp 10-lista lenger ned).

84 prosent markedsandel

Ifølge tallene fra OFV stod elbilene for 84,2 prosent av de nyregistrerte bilene. Det er en økning på 3,4 prosentpoeng kontra april 2022, men totaltallet er samtidig noe ned – i alt ble det registrert 7,7 prosent færre biler enn samme måned i fjor.

Solberg Thorsen forventer en elbilandel på rundt 90 prosent på slutten av året, siden det fremdeles er mange venter på biler de har bestilt for lenge siden.

Tror småbilene kommer

OFV ser en tendens i markedet der blant annet salget av dyre luksusbiler går markant ned.

Det er kanskje ikke så rart, i en tid med en stigende rente, dyrere strøm og kraftig prisstigning på mange varer.

Mange bilprodusenter har prioritert dyrere større SUV-er og andre dyre biler de siste årene, der det har vært huller i utvalget hos mange.

- I løpet av få år kommer et langt større utvalg av mindre og små biler. Det vil være biler med både topp moderne teknologi og god rekkevidde. Samtidig vil dette være rimeligere og attraktive biler for mange i en tid med sterkt press på privatøkonomien, sier Solberg Thorsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.