Alfa Romeo:

Alfa Romeo kommer med sin første elbil. Den får en kjent tvilling

Ryktene går om 40 mil rekkevidde og en spennende prislapp.

Det finnes foreløpig ingen bilder av Alfa Romeos første elbil. Dette bildet er hentet fra en annen modell. Foto: Alfa Romeo.
Det finnes foreløpig ingen bilder av Alfa Romeos første elbil. Dette bildet er hentet fra en annen modell. Foto: Alfa Romeo. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Alfa Romeos første elbil kommer på markedet sommeren 2024. Navnet på modellen er ikke kjent ennå, men vi registrerer at bilnettstedet Autocar spekulerer i at modellen får navnet Brennero.

Ifølge Autocar vil den første elbilen til Alfa Romeo bygges på samme plattform som en allerede godt kjent modell, nemlig Stellantis-slektningen Jeep Avenger.

Jeep Avenger ble nylig kåret til årets bil i Europa 2023, noe som ikke legger en demper på forventningene til Alfa Romeos elbil-debut.

Én tvilling og flere slektninger

Den nye elbilen blir Alfa Romeos minste bil siden fossilbilen Mito ble lansert i 2018. Når Alfa Romeo nå beveger seg over i elbilverdenen, kan de lene seg på teknologien som allerede finnes hos Stellantis.

Stellantis eier 14 bilmerker. I tillegg til Alfa Romeo og nevnte Jeep har de også Peugeot, Opel og DS i garasjen, for å nevne noen. Derfor vil Alfa Romeo trolig se til allerede etablerte elbilmodeller som Peugeot e-2008, Opel Mokka-e og DS3 i produksjonen av sin første elbil.

Ifølge Autocar er det imidlertid Jeep Avenger som altså blir Alfa Romero Bonneros tvillingmodell.

EKSPERT-TRIKS: En tannpirker er et perfekt verktøy for å fylle steinsprutskaden med lakk. Dette trikset er det mange eksperter som også bruker. Video: Rune Korsvoll Vis mer

40 mil rekkevidde?

Det betyr i så fall at vi kan forvente en rekkevidde på pluss-minus 40 mil på den nye crossoveren. Det kan appellere til mindre familier, noe Alfa Romeo også ønsker. Planen er at den nye elbilen skal bidra til å ta et lite steg i retning familiesegmentet. Alfa Romeo er kjent for et sportslig image.

Ettersom det foreløpig finnes lite informasjon om Alfa Romeos første elbil, kan vi ta en titt på Jeep Avenger. Den kommer i tre utstyrsvarianter - samtlige med 54 kWh batteri, 11 kW ombordlader og hurtiglading med inntil 100 kW effekt.

Innstegsmodellen koster 339.900 kroner og har en WLTP-rekkevidde på 404 kilometer med 16-tommers hjul. Les mer om Jeep Avenger, prisene og de ulike versjonene her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.