Elbilsalget

Antallet går ned, men opp

Antall registerte elbiler går kraftig ned, men andelen går likevel opp. Her er hvorfor, og hvordan.

BESTSELGER: Audi e-tron er mest solgte elbil fjerde måneden på rad. Foto: Fred Magne Skillebæk
BESTSELGER: Audi e-tron er mest solgte elbil fjerde måneden på rad. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Det er mørke skyer over bilbransjen om dagen. I en periode har de fleste bilprodusentene vært tvunget til å stenge ned fabrikker. Ansatte er permitterte, og produksjonen er så godt som fraværende. Samtidig hadde vi påsken nå i april, med mange fridager der det ikke selges biler.

Tross dette ble det registrert 3.826 elbiler i april, og andelen elbiler vippet med 50,2 prosent akkurat over den magiske grensen på halvparten.

Aprils mest solgte elbil ble den samme som i januar, februar og mars – Audi e-tron.

Nedgang i antall, oppgang i andel

Det ble registrert 777 Audi e-tron i løpet av april måned, og det var VW som stakk av med nest øverste pallplass, med 473 biler. Nissan Leaf ble henvist til tredjeplass på statistikken for april, med 399 biler.

Mens det til og med april i år er registrert 20.173 elbiler, ble det registrert 23.092 elbiler på samme periode i fjor.

Nedgangen skyldes først og fremst at Tesla skjøv ut svimlende 6.123 eksemplarer av Model 3 i mars i fjor, som en følge av tre års oppsamlet salg. En slik oppsamling er vi ikke vitne til foreløpig i år, og resultatet er mer generisk for nåtiden enn det var i fjor.

I april i år var Model 3 fortsatt Teslas mest solgte modell – på en tyvende plass! For året er den på en femteplass på statistikken, bak Audi e-tron, VW e-Golf, Nissan Leaf og Hyundai Kona.

Registreringstatistikk nye elbiler
Infogram

Corona-effekten

Så var det corona-effekten da. Den har nok også rukket å bremse salget en god del, men vi har nok ikke sett det fulle resultatet av dette enda. I så måte blir det interessant å se hvordan registreringsstatistikken for mai kommer til å se ut.

Det er ingen tvil om at det blir dystert. Hvor dysert vet vi først om en måned. Men en ting er sikkert. Selv om salget av elbiler går ned, går andelen elbiler av totalt solgte biler opp. Det er da en trøst for de som legger til rette for nettopp dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.