Easee:

Åpner for solcellelading hjemme

Og det norske selskapet feirer 500.000 solgte hjemmeladere.

SOLENERGI: Easee vil på nyåret gjøre det mulig å lade elbilen med solceller. Foto: Easee
SOLENERGI: Easee vil på nyåret gjøre det mulig å lade elbilen med solceller. Foto: Easee Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi har ikke tall på det, men vi hadde ikke blitt overrasket om det er Easee som står bak Norges mest brukte hjemmelader.

Det Stavanger-baserte selskapet har nå passert 500.000 installerte ladere i Europa, og til sammen har laderne levert over en milliard kilowattimer, ifølge en pressemelding fra Easee. Det tilsvarer omtrent forbruket ved å kjøre 5000 ganger rundt jorda.

I løpet av første halvår av 2023 blir det mulig å lade bilen med solenergi gjennom Easee-ladere.

– Det er dette vi brenner for, å stadig gi våre kunder nytteverdi av våre produkter! Nå kan kundene få muligheten til å få mest ut av installasjonen sin og benytte seg av tilgjengelig strøm på best mulig måte. Lading via sol er et utvilsomt et stort steg i riktig retning for grønnere fremtid, sier CEO Jonas Helmikstøl i den samme pressemeldingen.

Solceller er i vinden om dagen, og det er installert solceller med en total effekt på 165 gigawatt (millioner kilowatt) i Europa, et tall som forventes å doble seg innen 2030. I Norge hadde vi i august 12.500 solcelleanlegg koblet til strømnettet.

– Sol er en viktig del av fremtidens energimiks, og vi er stolte over å levere en tjeneste som dette når økte priser og inflasjon legger press på forbrukere. Vi heier på kunder som lader smart og tenker grønt i hverdagen, sier produktsjef Magnar Gya.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.