Statens vegvesen

Åpner for time­bestillinger: - Vi legger ut timer fortløpende

Fra neste uke kan du bestille time for teoriprøve og skranketjenester.

Statens vegvesen måtte stenge alle trafikkstasjoner som følge av coronaviruset. Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen.
Statens vegvesen måtte stenge alle trafikkstasjoner som følge av coronaviruset. Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): - Dette er et tilbud for de som ikke kan bruke de digitale tjenestene våre og som må møte på en trafikkstasjon, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

Vegvesenet måtte stenge alle trafikkstasjoner i mars som følge av coronaviruset og det de omtalte som en «ekstrem situasjon».

Omtrent halvparten av trafikkstasjonene deres åpner for timebestilling fra mandag, men det blir et begrenset tilbud for å redusere risikoen for smitte.

- Vi legger ut timer fortløpende etter hvert som flere trafikkstasjoner får gjennomført nødvendige smitteverntiltak, som montering av plexiglass, sier Børstad.

Kun åpen for timebestilling

Du kan bestille time for teoriprøve og skranketjenester. Det vil si alt du kan ordne i skranken på trafikkstasjonen, for eksempel fornyelse og innbytte av førerkort og registrering av kjøretøy.

Det er ikke mulig å bestille time til tilrettelagt teoriprøve og oppkjøring. Alle oppkjøringer er avlyst ut mai.

Har du allerede time til kjøretøykontroll, trenger du ikke bestille time i skranken.

Det er kun de som har bestilt time som slipper inn på trafikkstasjonen. Timer blir lagt ut fortløpende på vegvesenets nettsider. Finner du ikke ledige timer, er det fordi det ikke er lagt ut timer enda, eller at alle timene er bestilt.

Se om du kan gjøre det selv hjemme

Mange førerkort- og kjøretøytjenester som du før måtte gjøre på trafikkstasjonen, kan du nå gjøre digitalt.

Sjekk om du kan gjøre det selv hjemme før du bestiller time.

Siden tilbudet med timebestilling er begrenset, kan du fortsatt bestille skilt i postoppkrav og sende skilt til Statens vegvesen i posten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.