Skoda Citigo e iV:

Åpner salget av billig bybil

Får 260 km rekkevidde, og prissatt til under 180.000 kroner

BYBIL: Škodas nye bybil Citigo e iV kommer allerede i januar 2020. Foto: produsenten
BYBIL: Škodas nye bybil Citigo e iV kommer allerede i januar 2020. Foto: produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): I dag åpner Škoda salget av sin første helelektriske Citigo e iV.

Med en startpris på under 180.000, kan dette bli en et alternativ for de som vil ha en rimelig bil til bruk i urbane områder.

Elektrisk bybil

Citigo e iV legger seg i kategorien bybil, sammen med for eksempel Honda e.

Den har forhjulstrekk og en batterikapasitet på 36,8 kwh. Med en motor som yter 61 kW og et maksimalt dreiemoment på 210 Nm, har den fått en rekkevidde på 260 kilometer, målt etter WLTP.

Dermed bør den dekke det daglige behovet til kunder som trenger en bil til urbankjøring.

Citigo e iV har støtte for hurtiglading med en effekt på 40 kW, og vil bruke en time på a lade opp fra 0 til 80 prosent. På en hjemmeboks med 7.6 kW effekt skal tiden være om lag fire timer.

Rimelig pris

Bilen skal komme med to utstyrsnivåer; Ambition og Style. Den billigste versjonen, Ambition, har en startris på 176.000 kr, mens Style starter på 193.000 kr.

– Citigo e iV er en praktisk, liten bybil med rekkevidde på inntil 260 km etter WLTP, det er mer enn tilstrekkelig for en bil i denne klassen. Når prisen også er så god, er vi sikre på at dette er en bil som kommer til å slå godt an i det norske markedet, sier Thomas Meiner, direktør for Škoda Norge i Harald A. Møller AS.

Bilen rommer fire personer, og et bagasjerom med plass til 250 liter bagasje. Hvis baksetene legges ned øker lagringsvolumet til 932 liter.

Ifølge produsenten er ikke bilen bare passelig for de urbane kjøperne, men kan også fungere som en god bil nummer to.

– Bare starten

Dette er bare starten på Škodas elektriske eventyr. Den neste bilen på planen er familiebilen Vision iV, som skal få en rekkevidde på inntil 500 kilometer, målt etter WLTP-metoden.

Elbil24 har prøvekjørt den kommende familiebilen, se video under:

Skoda Vision iV prøvekjørt Vis mer

I likhet med konkurrent Honda, har også Skoda Norge som et prioritert marked, forklarer Meiner.

– Det er ingen tvil om at Škoda satser elektrisk og Norge er et prioritert marked. Citigo e iV er bare starten på eventyret.

– Vi gleder oss til å få Citigo e iV på norske veier på nyåret, og ikke minst til fortsettelsen av Škodas satsing på emobilitet, avslutter Meiner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.