Lade elbil hjemme

Åtte ganger dyrere enn i 2020

Men husk at du får tilbake penger i januar, februar og mars.

DYRERE. Å lade elbilen hjemme var langt dyrere i 2021 enn i 2020, men var fortsatt langt rimeligere enn å kjøre fossilbil.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
DYRERE. Å lade elbilen hjemme var langt dyrere i 2021 enn i 2020, men var fortsatt langt rimeligere enn å kjøre fossilbil.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

(Elbil24): Mellom klokken 18 og 19 fredag vil strømprisen der ligge på 2,41 kroner per kilowattime (kWh) i Sørøst- og Sørvest-Norge. Snittpris gjennom døgnet blir 1,59 kroner per kWh i Sørøst-Norge, og 1,51 kroner i Sørvest-Norge. Det viser endelige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

Prisene er uten nettleie, moms og andre avgifter.

Åttedobling

Disse tallene føyer seg inn i rekken over høye strømpriser de siste par månedene. Faktisk endte årsprisen på strøm i Sør-Norge i fjor på 76 øre per kWh, nesten åtte ganger mer enn i 2020 da prisen var 9,7 øre, ifølge Europower Energi.

Det er den soleklart høyeste årsprisen i moderne tid, ifølge bransjenettstedet , som skriver at forrige rekord ble satt i 2010 da den var 42 øre per kWh i Sør-Norge.

Årsprisen ble langt lavere i Nord-Norge med i underkant av 36 øre per kWh. I Midt-Norge ble prisen 42 øre. Tendensen fortsetter også i 2022, Fredag får Midt- og Nord-Norge en døgnpris på 0,50 kroner.

Tips til elbilister

Mange ladebokser og strømselskaper har løsninger for såkalt smartlading, som sørger for lading på de rimeligste tidspunktene. Hvis du ikke har satt deg inn i hvordan dette fungerer hos deg, kan det være et godt tidspunkt å gjøre det nå.

Det vil uansett være et godt råd å unngå å plugge inn elbilen med én gang arbeidsdagen er over, gitt at strømprisen når toppen mellom 18 og 19.

Men uansett når du lader elbilen i dag, kan du leve i trygg forvisning om at det er langt dyrere å kjøre med diesel- eller bensinbil.

Husk også at mange få kompensert en god del av de økte strømkostnadene på neste strømregning, hvor mye kan regne ut med vår nye kalkulator.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.