Januar 2021

Åtte trafikkdrepte i januar

Det er vinterlige forhold på veiene over store deler av landet. Samtidig er det mindre biler på veiene.

FÆRRE BILER PÅ VEIENE: Trafikken inn og ut av de store byene går ned, takket være coronatiltakene - og tross mer vinterlige forhold mange steder enn i fjor på samme tid, er det færre som dør i trafikkulykker. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FÆRRE BILER PÅ VEIENE: Trafikken inn og ut av de store byene går ned, takket være coronatiltakene - og tross mer vinterlige forhold mange steder enn i fjor på samme tid, er det færre som dør i trafikkulykker. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Første måned av 2021 startet med åtte døde i trafikken. Statens vegvesen meldte først om at det var seks, men hadde da sannsynligvis ikke fått med den alvorlige møteulykken i Lavangsdale i Troms og Finnmark, som tok to menneskeliv søndag.

- Vi ser at vi har like mange omkomne i år sammenlignet med januar i fjor. Dessverre fikk vi en tragisk avslutning på måneden med en alvorlig ulykke i Troms og Finnmark, sier Ingrid Trømborg kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk.

Utforkjøringer og møteulykker preger bildet, som også inkluderer én fotgjengerulykke med dødelig utgang. Dette viser foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen.

- Trafikksikkerhet står sentralt i det meste av det Statens vegvesen jobber med, og null drepte og hardt skadde er det vi strekker oss mot, sier leder for trafikksikkerhetsavdelingen i Statens vegvesen, Guro Ranes.

Her skjedde ulykkene

I tillegg til dødsulykken i Troms og Finnmark, døde to mennesker i januar-trafikken i Vestfold og Telemark. Det ene var en mann som kjørte av veien, og det andre en kvinnelig forgjenger som ble påkjørt av en bil i Tønsberg. Fylkene Møre og Romsdal, Viken, Agder og Trøndelag hadde ett dødsfall i trafikken hver. Dette var to møteulykker og to utforkjøringsulykker.

Ingen er døde i trafikken i Oslo, Rogaland, Nordland, Innlandet eller Vestland så langt i år.

Ingen barn døde i trafikken i januar

Som fjoråret sluttet, starter det nye året, med flest menn som dør i trafikken. Foruten den unge kvinnelige fotgjengeren, var det en kvinne som døde i en møteulykke i Møre og Romsdal. De fire andre var menn i alderen 35-77 år. Ingen barn døde på veiene i januar.

Det var personbiler involvert i alle ulykkene, og i en av dem var det også en tungbil involvert.

Nytt år og korona

De strenge koronatiltakene ser ut til å påvirke trafikken på veiene inn til de store byene, også i det nye året. Nedgang i trafikken i ukedagene er på +/- 10 i de store byområdene, mens det er nedgang i trafikktallene er på +/- 20 % i helgene.

Trafikken påvirkes av de til enhver tid gjeldene lokale smittevernreglene, og vil nok variere både over landet og over tid utover våren, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer