Januar 2021

Åtte trafikkdrepte i januar

Det er vinterlige forhold på veiene over store deler av landet. Samtidig er det mindre biler på veiene.

FÆRRE BILER PÅ VEIENE: Trafikken inn og ut av de store byene går ned, takket være coronatiltakene - og tross mer vinterlige forhold mange steder enn i fjor på samme tid, er det færre som dør i trafikkulykker. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FÆRRE BILER PÅ VEIENE: Trafikken inn og ut av de store byene går ned, takket være coronatiltakene - og tross mer vinterlige forhold mange steder enn i fjor på samme tid, er det færre som dør i trafikkulykker. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Første måned av 2021 startet med åtte døde i trafikken. Statens vegvesen meldte først om at det var seks, men hadde da sannsynligvis ikke fått med den alvorlige møteulykken i Lavangsdale i Troms og Finnmark, som tok to menneskeliv søndag.

- Vi ser at vi har like mange omkomne i år sammenlignet med januar i fjor. Dessverre fikk vi en tragisk avslutning på måneden med en alvorlig ulykke i Troms og Finnmark, sier Ingrid Trømborg kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk.

Utforkjøringer og møteulykker preger bildet, som også inkluderer én fotgjengerulykke med dødelig utgang. Dette viser foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen.

- Trafikksikkerhet står sentralt i det meste av det Statens vegvesen jobber med, og null drepte og hardt skadde er det vi strekker oss mot, sier leder for trafikksikkerhetsavdelingen i Statens vegvesen, Guro Ranes.

Her skjedde ulykkene

I tillegg til dødsulykken i Troms og Finnmark, døde to mennesker i januar-trafikken i Vestfold og Telemark. Det ene var en mann som kjørte av veien, og det andre en kvinnelig forgjenger som ble påkjørt av en bil i Tønsberg. Fylkene Møre og Romsdal, Viken, Agder og Trøndelag hadde ett dødsfall i trafikken hver. Dette var to møteulykker og to utforkjøringsulykker.

Ingen er døde i trafikken i Oslo, Rogaland, Nordland, Innlandet eller Vestland så langt i år.

Ingen barn døde i trafikken i januar

Som fjoråret sluttet, starter det nye året, med flest menn som dør i trafikken. Foruten den unge kvinnelige fotgjengeren, var det en kvinne som døde i en møteulykke i Møre og Romsdal. De fire andre var menn i alderen 35-77 år. Ingen barn døde på veiene i januar.

Det var personbiler involvert i alle ulykkene, og i en av dem var det også en tungbil involvert.

Nytt år og korona

De strenge koronatiltakene ser ut til å påvirke trafikken på veiene inn til de store byene, også i det nye året. Nedgang i trafikken i ukedagene er på +/- 10 i de store byområdene, mens det er nedgang i trafikktallene er på +/- 20 % i helgene.

Trafikken påvirkes av de til enhver tid gjeldene lokale smittevernreglene, og vil nok variere både over landet og over tid utover våren, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.