Audi urbansphere:

Audi-nyhet: Skal bli deres største bil noensinne

Audi avslører planer om «spennende og banebrytende» elbil.

Audi Urbansphere: Urban, sier Audi, og lager en bil på fem og en halv meter. Foto: Audi
Audi Urbansphere: Urban, sier Audi, og lager en bil på fem og en halv meter. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Audi har varslet at de i løpet av få år skal stanse all utvikling og produksjon av biler med forbrenningsmotor.

- Når vi satser fullelektrisk, er det åpenbart at det innebærer mange spennende og banebrytende elbiler fra Audi i årene fremover, sier direktør for Audi Norge Elin Rosnes Sinervo i Harald A. Møller AS.

Audi lanserer nå sin tredje konseptbil i sphere-familien, etter skysphere og grandsphere. Den nye konseptbilen har fått navnet Audi urbansphere og skal ifølge Audi sette en helt ny standard for komfort og bilopplevelser.

Bilen er den største Audi noensinne har designet. Grunntanken er at dette skal være en romslig bil, som skal gi følelsen av å være en «lounge on wheels».

- Vi er svært nysgjerrig på dette konseptet, og gleder oss til å utforske en bil av denne størrelsen og se om disse funksjonalitetene kan tilpasses vårt marked her i Norge på sikt, sier Sinervo.

Se flere bilder av Urbansphere:

Enorm

Audi urbansphere concept er 5.51 meter lang, 2.01 meter bred og 1.87 meter høy.

Bilen er designet «fra innsiden og ut», der passasjerenes komfort og mulighetsrom inne i bilen har vært førende for hvordan den ser ut.

Audi uttaler at tanken er at passasjerene selv skal velge om de vil jobbe, streame, samhandle eller slappe av i bilen. Funksjonene inne i bilen skal også legge til rette for at man kan løse ulike oppgaver. Audi nevner blant annet online-shopping, middagsplanlegging og det å se konserter eller sportsarrangementer.

Urbansphere er også et eksempel på at volumiøse biler er i vinden. Tidligere kjøpte man stasjonsvogner. Disse er nå blitt til SUV, men også såkalte MPV-biler er i skuddet.

Har du sett Audi A6 e-tron?:

Video: Audi. Redigering: Elbil24 Vis mer

Ull og tre

I Urbansphere rulles den røde løperen ut i form av lyssetting på bakken når du åpner dørene.

De seks setene er plassert med to i bredden, mens stolene kan reguleres mot hverandre. Om ønskelig kan man sette opp skjermbeskyttelse mellom setene for å ivareta passasjerenes privatliv.

Audi har lagt vekt på materialer som tre og ull begrunner det med at de vil sikre følelsen av hjemmehygge.

Audi urbansphere er laget på PPE-plattformen, en plattform de deler med Porsche, i tillegg til deres egen A6 e-tron som vises i videoen over. Konseptets to elektriske motorer leverer nærmere 400 hestekrefter fra et dreiemoment på 690 Nm.

Audi urbansphere har naturligvis quattro firehjulstrekk fra to elmotorer. Batteriet kan lades med inntil 270 kWh, og Audi lover at bilen kan oppnå en rekkevidde på 300 kilometer på ti minutters lading.

Batteriet skal kunne lades fra 5 til 80 prosent på mindre enn 25 minutter. Bilens rekkevidde oppgis å være på inntil 750 kilometer etter WLTP-standarden.

Men, det er et "men". For bilen er designet for, og tenkt for det kinesiske markedet, der Audi er i tett samarbeid med FAW-gruppen. En bil som dette kunne fungert bra også for det norske markedet, vel og merke dersom den hadde vært en halvmeter eller mer kortere. Men, bilen kommer dessverre ikke til Norge. Vi skal likevel ikke se bort fra at vi får varianter, eller tilsvarende biler, bare tilpasset vårt marked.

For elektrifiseringen har bare så vidt begynt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.