Audi e-tron GT:

Audis nye sportsbil klar for produksjon

Bygger produksjonslokaler i Tyskland, og starter produksjon i 2020.

KLAR: Konseptbilen Audi e-tron GT skal settes i produksjon. Foto: Audi
KLAR: Konseptbilen Audi e-tron GT skal settes i produksjon. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Audi e-tron har blitt en av de mest populære el-SUV'ene på det norske markedet dette året, men merket har fremdeles ingen sedaner for sine kunder.

Det ser ut til å være i ferd med å endre seg.

elektric.co skriver at produsenten jobber for å starte produksjonen av den tidligere viste konseptbilen e-tron GT allerede i 2020.

Grand Turismo

Bilen ble for første gang vist fram under bilmessen i Los Angeles, USA, i fjor.

Det er den tredje elbilen vist av produsenten. Fra før har de Audi e-tron SUV, og en e-tron Sportsback skal komme seinere i år.

e-tron GT, eller Grand Turismo, skal ifølge produsenten være en fullblods sportsbil. Med en batteripakke på 90 kWh, skal bilen kunne kjøre 400km på en full-lading.

Den skal ha firehjulsdrift og 590 hestekrefter. Ifølge Audi klarer den 0–100 km/t på 3,5 sekunder og topphastigheten skal være begrenset til 240 km/t.

Den skal ha hurtigladekapasitet på 150 kW, og kan lades via kabel eller induksjon.

Konseptbilen ble laget i tett samarbeid med Porsche, og er laget av lettvektsmaterialer som karbonfiber, aluminium og stål.

Den måler 4,96 meter i lengden, 1,96 meter i bredden, og er 1,38 meter høy. Bilen som ble vist i Los Angeles hadde et bagasjerom med plass til 450 liter, den hadde også en frunk eller bagasjerom i fronten, med plass til 100 liter bagasje.

Konsept til produksjon

Hvor mange av de opprinnelige detaljene i konseptbilen som vil videreføres i produksjonsmodellen, er foreløpig ikke kjent. Men det er ikke uvanlig at produsenten gjør endringer før bilen når markedet.

Det som er kjent er at bilen nå skal være klar for produksjon. Ifølge electrek.co skal e-tron GT produseres i samme lokaler som sportsbilen Audi R8, på Böllinger Höfe-fabrikken i Tyskland.

Produksjonssjef Wolfgang Schanz har sagt at fabrikken har en fleksibel og innovativ produksjonsprosess som gjør den ideell til produsere e-tron GT, samtidig som R8.

I tillegg skal det bygges to nye produksjonshaller på 10.000 kvadratmeter til sammen.

Ifølge Audi skal produksjonen av e-tron GT starte seint 2020.

Pris og endelige spesifikasjoner på bilen er foreløpig ikke offentliggjort av produsenten, heller ikke når den vil være klar for kundene.

Det har imidlertid blitt sagt tidligere at bilen skal komme i 2021.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.