Kommer i 2023:

Avslører Opel Astra e

Når Opel forteller om nye Astra, er det klart at den også kommer som elbil. Her er noen av detaljene.

Opel Astra e: Kan dette være en sportslig utgave av Astra? Bilen kommer også i helelektrisk utgave. Foto: Opel
Opel Astra e: Kan dette være en sportslig utgave av Astra? Bilen kommer også i helelektrisk utgave. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Det er snart ikke mulig å fortelle om en ny bil som kommer på markedet, uten å fortelle at den også kommer som elbil. Siste ut i så måte er Opel Astra, som snart presenteres i ny generasjon. Opel bekrefter i dag at bilen kommer i både delelektrifiserte, og helelektrifiserte utgaver. Med andre ord, den kommer etter alt å dømme som mildhybrid, som ladbar hybrid, og som elbil. Utover dette er Opel foreløpig lite villig til å dele informasjon, men noe vet vi fra før.

For i mars kunne Elbil24 avsløre at Peugeot 308 kommer som elbil på en helt ny plattform.

Dette fikk vi vite av prosjektdirektøren for 308, Jérome Micheron, under et lukket møte. Så hva har dette med Opel Astra å gjøre? Jo, Opel ble som kjent kjøpt opp av PSA-gruppen, nå Stellantis, som er en del av Peugeot. De har allerede snakket om deres nye eVMP plattform, som blant annet blir basisen for Peugeot e-308. Plattformen er dedikert elbiler i c- og d-segmentet, og både Peugeot 308 og Opel Astra er biler i c-segmentet.

Lang rekkevidde

Per nå er det sagt at denne plattformen skal kunne huse batterier med kapasiteter i området 60 - 100 kWh, og by på en rekkevidde helt opp til 650 kilometer.

Den nye plattformen er likevel langt mer enn bare en batterikasse, og inkluderer blant annet en helt ny programvare, med alt det fører med seg.

Innvendig får bilen Astras neste generasjon "Pure Panel", med to horisontale skjermer satt inntil hverandre.

Vi kan også regne med nye betjeningsfunksjoner, og etter alt å dømme mulighet for fullverdige OTA-oppdateringer (Over The Air).

Likevel er Opel klare på at de viktigste funksjonene fortsatt skal få fysiske knapper.

Om 308 vet vi at den er 4,37 meter lang. Astra er i samme segment, og vi tør tippe den vil bli omtrent like stor. Bilen vil også få den nye Vizor-fronten, fra et designspråk som vi kjenner allerede kjenner fra Opel Mokka. Hvorvidt sort panser og tak blir valgfrie kontrastdetaljer slik vi kjenner det fra Mokka er usikkert.

Det interessante er at bilen kommer både som femdørs kombi, og som Sportstourer, eller stasjonsvogn om du vil.

Da vil Astra e ha et ess i ermet som ingen andre i denne klassen kan by på, foruten den kommende Peugeot e-308 da.

Hybridutgavene av Opel Astra er ikke veldig langt unna. Dessverre kan vi ikke forvente at den fullelektriske utgaven er rett rundt hjørnet, da de ladbare hybridene vil komme på markedet først. For den fullelektriske e-308 er det anslått lansering i 2023. Vi kan tippe det samme for den fullelektriske Astra.

Og når det gjelder navn, skal vi tørre å tippe på en videreføring av strategien, og kalle den Astra e?

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer