Fisker Ronin:

Avsløres i august

Henrik Fisker sikter på rekkevidde på nesten 100 mil.

RONIN: Dette blir Fiskers tredje bil ut, etter Ocean og Pear. Foto: Henrik Fisker/Instagram
RONIN: Dette blir Fiskers tredje bil ut, etter Ocean og Pear. Foto: Henrik Fisker/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): 5. mai i år begynte Fisker å levere ut sine første Ocean-modeller til europeiske kjøpere.

Bilen, som har en rekkevidde på inntil 707 km, er forhåndsbestilt av over 60.000, deriblant over 2000 nordmenn. Foreløpig er det imidlertid ikke registrert noen på norske veier.

Ocean produseres av Magna Steyr i Østerrike og starter rett under 400.000 kroner. Da riktignok ikke med 70 mil rekkevidde.

Pear og Ronin

De to neste modellene som skal lanseres fra danske Henrik Fiskers selskap er modellene Pear og Ronin.

Pear skal være volummodellen, som Fisker har ambisjon om å selge én million av i året. En attraktiv prislapp på rundt 300.000 kroner skal sørge for det, selv om salgsstart har blitt skjøvet fra 2024 til 2025.

Langt dyrere blir Ronin, en fullblods elektrisk grand tourer.

3. august

Henrik Fisker har lagt ut en liten teaser på Instagram, med et bilde av Ronin:

Der hevder han at bilen skal bli «superrask» med plass til fem, og med en forventet rekkevidde på 600 miles, som direkte konvertert er drøye 965 km.

Flere detaljer skal åpenbart deles 3. august, altså om en liten måned. Tidligere har Fisker avslørt at bilen vil få en såkalt strukturell batteripakke, som da er en del av bilens karosseri, og unike dører for bedre innsteg og utgang.

Ifølge InsideEVs anslås prisen til å lande på rundt 200.000 dollar, eller da godt nord for to millioner kroner med dagens kurs.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.