Lucid Air til Norge:

Bekrefter at denne kommer til sommeren

Mye omtalte Lucid Air blir lansert i Europa allerede i juni eller juli. Tyskland skal være først i køen, men Norge følger ikke langt bak.

Det er knyttet store forventninger til Lucid Air i Norge og Europa. I USA fikk de første kundene bilen levert i slutten av oktober. Her er skuespiller Orlando Bloom på plass for å plukke opp sin nye bil i Beverly Hills. Foto: ENT / SplashNews.
Det er knyttet store forventninger til Lucid Air i Norge og Europa. I USA fikk de første kundene bilen levert i slutten av oktober. Her er skuespiller Orlando Bloom på plass for å plukke opp sin nye bil i Beverly Hills. Foto: ENT / SplashNews. Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): I slutten av oktober 2021 ble de første Lucid Air-bilene, populært kalt «Tesla-Killer», levert til kunder i USA. Milepælen var sårt etterlengtet for Lucid, som har vært preget av forsinkelser i flere år som følge av problemer med finansieringen av fabrikken sin i Arizona.

Et halvt år senere fortsetter pilene å peke i riktig retning: Lucid Air er i ferd med å gjøres klar for ferden over Atlanterhavet.

Britiske Autocar skriver at en Lucid-talsmann bekrefter overfor dem at selskapet vil starte eksporten av Lucid Air-bilene til Europa og Midtøsten i juni eller juli, for deretter å utvide til Kina i 2023.

Viktige Norge

Lucid skal ikke ha bekreftet hvilket europeisk land som først får lansere Lucid Air, men ifølge Autocar skal en Lucid-ansatt tidligere ha avslørt at Tyskland står først i køen.

Når salget i Tyskland er i gang, står en rekke land for tur. Deriblant Norge, som på verdensbasis har fått et fortjent godt rykte for sitt bidrag til overgangen til elbiler.

Hittil har 300 amerikanske kunder fått utlevert Lucid Air. Totalt har 25.000 bestilt bilen. Foto: ENT / Splash News.
Hittil har 300 amerikanske kunder fått utlevert Lucid Air. Totalt har 25.000 bestilt bilen. Foto: ENT / Splash News. Vis mer

Andre land som er ventet å Lucid Air rullende over grensen i tur og orden, er Sverige, Finland, Danmark, Island, Belgia, Østerrike, Sveits, Italia, Spania og Nederland.

Autocar er naturligvis opptatt av om Lucid Air kommer til Storbritannia, hvor det altså er venstrekjøring. Ifølge nettstedet skal Lucid ha hintet om at de planlegger å produsere biler med rattet på høyre side.

Imponerte stort i rekkeviddetest

I Norge er det bekreftet at Lucid vil åpne et showrom. Norge er det prioriterte markedet i Skandinavia og showrommet er planlagt i Oslo. Nordmenn er opptatt av rekkevidde og har gjerne WLTP-rekkevidde høyt på lista når de vurderer kjøp av elbil.

Av den grunn er det grunn til å tro at flere vil sperre opp øynene når Lucid Air kommer til landet. Det uavhengige amerikanske nettstedet Inside EVs har tatt med seg Lucid Air Dream Edition på motorveien og kjørt bilen fra fulladet til helt tomt batteri.

Mannen som gjennomførte testkjøringen, journalist Tom Moloughney, er fra seg av begeistring når oppsummerer testen.

- Oi, som denne bilen kan gå! Den går og går og går, sier Moloughney.

Da har han nettopp parkert bilen ved ladestasjonen etter å tilbakelagt hele 500 miles. Det tilsvarer 804,7 kilometer. Det betyr at Lucid Air Dream Edition klarte mer enn 80 mil på én lading. Og da er det viktig at testen altså ble gjennomført på motorvei mens speedometeret konstant viste 112 km/t (70mph).

Fortsetter etter videoen

Se Lucid Air gjøre unna 250 meter på under 10 sekunder. Vis mer

25.000 bestillinger

Modellen som ble rekkeviddetestet er altså Lucid Air Dream Edition, en bil som er priset fra 169.000 dollar (1.550.000 kroner). Prisene i Norge og Europa er foreløpig ikke kjent, men da har man i det minste en pekepinn på hva man kan forvente.

Innstegsversjonen Lucid Air Pure er imidlertid langt rimeligere: Bilen koster fra 77.400 dollar (710.000 kroner) og har en oppgitt rekkevidde på 654 km etter den strenge EPA-standarden.

Den billigste Lucid Air-versjonen som er tilgjengelig i dag, er Grand Touring. Utgaven har en startpris på 140.500 dollar (1.288.000 kroner) og en oppgitt EPA-rekkevidde på 830 kilometer.

I mars annonserte Lucid at de så langt har produsert 400 modeller og levert mer enn 300 til kunder, ifølge Autocar. Totalt skal Lucid hittil ha mottatt 25.000 bestillinger.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.