Citroën Ami

Bekrefter: Nå kommer mini-elbilen til Norge

Etter en rekke utsettelser er det endelig klart: Citroën Ami kommer snart for salg i Norge.

MINI: Liten utenpå, men stor nok inni til to voksne personer. Bli med på kjøretur i Citroën Ami! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Vi kalte den et ypperlig alternativ til vanlig elbil og elsykler i storbyen, da vi testet lille Citroën Ami i fjor sommer. Elbilen har bare plass til to, og har en toppfart på 45 kilometer i timen, men sjelden har vi fått mer positiv oppmerksomhet fra publikum under en biltest.

Rimelig og praktisk bybil

Bilen er bygd for fremkommelighet, og er som skapt for et bymiljø der du skal komme deg raskt fra A til B.

Og den er rimelig. Vi har ikke fått de endelige prisene i Norge ennå, men da vi testet den i fjor sommer, ble det antydet at en startpris på 60-70.000 ikke var usannsynlig. Nå vet vi at mye har endret seg siden den gang, ikke minst med tanke på materialkostnader, frakt og så videre - så vi blir ikke overrasket om prisen blir noe høyere.

Interessen blant leserne våre etter testen var svært stor, og mange lurte på når de kunne gå til en norsk forhandler og kjøpe et eksemplar. Flere har også lurt på hvordan de skal gå fram for å importere bilen selv fra utlandet.

Trengte noen oppgraderinger

Fra importør Bertel O. Steen og Stellantis Norge fikk vi vite at import til Norge ikke ville skje før bilen fikk en batteripakke og ladeløsning som ville fungere tilfredsstillende i norsk vinterkulde, og at dette foreløpig var utsatt til 2022.

Og nå har vi nettopp fått bekreftelsen mange har ventet på.

- Som så mye annet har ting tatt litt lenger tid enn hva som var planlagt før invasjonen i Ukraina og ytterligere komponentkriser, men salget av AMI starter i løpet av høsten – og biler vil komme over nyttår, sier PR- og informasjonssjef i Stellantis Norge, Stein Pettersen, til Elbil24.

Bilen skal ifølge Pettersen ha blitt oppgradert, slik at den er bedre tilpasset Norge.

- Vi kjenner ikke detaljene 100 prosent enda - men den har noen tekniske oppgraderinger knyttet til batteri og lading under kjølige forhold.

Elbil24 kommer tilbake med flere opplysninger så snart vi har dem. Testen vår av Citroën Ami kan du lese her:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.